{ Θέατρo }

Ξεκινά τη λειτουργία της η πρώτη σχολή Improv Comedy της Θεσσαλονίκης

Στην σχολή YA IMPRO θα καλλιεργήσεις τις βασικές αρχές του αυτοσχεδιασμού ως τέχνη, ως εργαλείο και στάση ζωής.


Ξεκινά τη λειτουργία της η πρώτη σχολή Improv Comedy της Θεσσαλονίκης

Ξεκινά από Οκτώβρη την λειτουργία της, η πρώτη σχολή Improv Comedy της Θεσσαλονίκης. Στην σχολή YA IMPRO προσφέρονται κύκλοι σεμιναρίων με σκοπό κάποιος να καλλιεργήσει τις βασικές αρχές του αυτοσχεδιασμού ως τέχνη, ως εργαλείο και στάση ζωής.

To Improv είναι η θεατρική τέχνη κατά την οποία ό,τι παρουσιάζεται στη σκηνή δημιουργείται στη στιγμή. Είναι μια από τις πιο διαδεομένες παραστατικές τέχνες στο εξωτερικό και αποτελεί μία μορφή φυσικής έκφρασης, εκδήλωσης του εαυτού και αλληλεπίδρασης. Οι παραστάσεις αυτοσχεδιασμού εμπλέκουν ενεργά το ακρωτήριο, πάνω στις προτάσεις του οποίου, φτιάχνονται επιτόπου όλα. Χαρακτήρες, ρολόι, σενάριο δεν υπάρχουν αλλά δημιουργούνται για μια μοναδική φορά από το μηδέν. Οι ηθοποιοί στη σκηνή δεν έχουν τίποτα προκαθορισμένο.

Το YA στο όνομα της σχολής, σημαίνει Yes And, που είναι μια απ' τις βασικές αρχές του Improv. Αποδοχή και υποστήριξη. Στη βάση αυτού διαμορφώνεται ένα πλαίσιο ανοιχτό σε ιδέες, τρόπους, εργαλεία, ακόμα και τη γνώση αυτή καθ? αυτή. Η διαδρομή μέχρι εκεί είναι απολαυστική. Το παιχνίδι αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς και δεν υπάρχει λάθος ή σωστό, παρά ευκαιρίες και διαδρομές. Αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου και τον τρόπο που αλληλεπιδράς στα ερεθίσματα, ενώ αποκτά φωνή το παιδί που κρύβεται μέσα σου κι ο δημιουργικός σου εαυτός οργιάζει.
Το Improv αποτελεί μια ενασχόληση που δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία στην υποκριτική και είναι κατάλληλο για όλες της ηλικίες.
Προσφέρει την δυνατότητα να ασχοληθείς με μία τέχνη μέσα από μαθήματα γεμάτα διασκέδαση, ψυχαγωγία, χαλάρωση και γέλιο. Αναπτύσσει δεξιότητες που είναι χρήσιμες στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό αλλά ταυτόχρονα βρίσκουν εφαρμογή και αποτελούν σημαντικό βοήθημα στην καθημερινότητα, την εργασία και άλλους τομείς της ζωής.

Η σχολή Ya Improv θα προσφέρει σεμιναριακούς κύκλους εκμάθησης ξεκινώντας από το αρχάριο επίπεδο, καθώς και συνεργασίες με δασκάλους αυτοσχεδιασμού από την Ελλάδα είτε σε σταθερή βάση είτε με στοχευμένα σεμινάρια καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες σχετικές με τον αυτοσχεδιασμό.

Μια πρώτη επαφή με το Improv μπορεί να γίνει μέσα από τα ανοικτά δωρεάν μαθήματα γνωριμίας που θα προσφέρει ανά τακτά χρονικά διαστήματα η σχολή με τα πρώτα να πραγματοποιούνται:
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 17:00 με 21:00
και
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 19:00 με 22:00
Δωρεάν Εισαγωγικό Μάθημα Improv Comedy Level 1
https://www.facebook.com/events/170489730522083/


Μπείτε στην σελίδα στο FB για να ενημερωθείτε για όλες τις δραστηριότητες και τις ημερομηνίες δωρεάν μαθημάτων γνωριμίας
Θα σας δείξουν πώς από το τίποτα φτιάχνεις ολόκληρους κόσμους. «Παίξε με όσα μπορεί να συμβούν»

σχολή YA IMPRO
Θεοτοκοπούλου 4 & Ολυμπιάδος, Θεσσαλονίκη

Όλες οι δωρεάν συναυλίες - εκδηλώσεις δράσεις, εκθέσεις που θα γίνουν τις επόμενες 7 μέρες στη Θεσσαλονίκη

Δείτε ποιες άλλες εκδηλώσεις/events γίνονται στον χώρο σχολή YA IMPRO

 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal