{ Life }

Κοτόπουλο με κάρυ και λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Κοτόπουλο με κάρυ και λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Φτιάξτε όλοι αυτό το κοτόπουλο με κάρυ, σερβίρετέ το με ρύζι μπασμάτι και θα γευτείτε το πιο νόστιμο ασιατικό πιάτο που έχετε ποτέ δοκιμάσει.
 
Υλικά Συνταγής
 
    2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
    2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
    5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
    250 γραμ. κίτρινη κολοκυθα
    1 γλυκοπατατα
    250 γραμ. μπρόκολο
    1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
    400 γραμ. γαλα καρύδας
    1/2 φλ. ζωμό κότας
    2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
    αλάτι
    πιπέρι
    λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
 
  Για το σερβίρισμα  ρύζι μπασμάτι
 
Εκτέλεση
 
Για το κοτόπουλο με κάρυ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, ροδίζουμε το κοτόπουλο, σχεδόν να μισοψηθεί.
 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε  την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και το μπρόκολο.
 
Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα καρύδας.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ρύζι.
 
Πηγή argiro.gr

 




TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ