{ }

7ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

θα υποδεχτεί και φέτος σπουδαίους Έλληνες πιανίστες


Κατηγορίες: Φεστιβάλ

7ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Στην έβδομη χρονιά σταθερής παρουσίας του, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Αίθουσας Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να υποδεχτεί και φέτος σπουδαίους Έλληνες πιανίστες.

Mοναδική στο είδος της διοργάνωση στην Ελλάδα, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονικής έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού σαν κυρίαρχος άξονας προβολής του σύγχρονου πιανιστικού γίγνεσθαι. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2012 και έκτοτε, για περισσότερο από ένα μήνα κάθε φθινόπωρο, 15 περίπου δράσεις με άξονα το πιάνο λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία, να δώσει βήμα σε νέους και να συμβάλει ενεργά στην πολιτιστική ταυτότητα της χώρας.

Το Φεστιβάλ έχει συνεργαστεί, μέχρι σήμερα, με τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο, κτλ.

Στην έβδομη χρονιά σταθερής παρουσίας του, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Αίθουσας Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να υποδεχτεί και φέτος σπουδαίους Έλληνες πιανίστες.

Ο κεντρικός κύκλος του φετινού Φεστιβάλ κινείται σε τζαζ μονοπάτια. Πέντε ρεσιτάλ αναγνωρισμένων πιανιστών με διεθνή δράση και ένα μεγάλο event, στο οποίο θα παρουσιαστούν έργα του G.Gershwin, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Με αφετηρία δημοφιλείς συνθέσεις του Gershwin, όπως η «Γαλάζια Ραψωδία» και το Summertime, επιχειρείται μια όσμωση του κλασικού ρεπερτορίου με την κουλτούρα της τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση είναι είτε αναγνωρισμένοι τζαζ πιανίστες, είτε «κλασικοί» πιανίστες με τζαζ καταβολές και ενδιαφέροντα.

Οι  παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν ένα πρωτότυπο τριήμερο masterclass με μέλη του συνόλου Piandaemonium, αλλά και συναυλίες νέων καλλιτεχνών στην Καβάλα, την Φλώρινα, το Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη.

Συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή
Το  Φεστιβάλ  Πιάνου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Εθνική Λυρική Σκηνή,  υπό την αιγίδα της οποίας θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σε επανάληψη σχεδόν όλες οι φετινές δράσεις του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης. Συναυλίες, ρεσιτάλ, masterclass και συναυλίες νέων καλλιτεχνών θα «τρέχουν» σχεδόν παράλληλα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην ανακοίνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου η ΕΛΣ σημειώνει: «Το πιάνο, αν και είναι αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο όργανο, είναι και το πιο μοναχικό. Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, που έχει αναδειχθεί σε έναν σημαντικό μουσικό θεσμό της συμπρωτεύουσας, δημιουργούν μια γιορτή για το πιάνο και τους πιανίστες, ένα φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στο βασιλιά των οργάνων. Στόχος είναι το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ και το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης να αναπτυχθούν παράλληλα στο μέλλον, με κοινή δεξαμενή εκδηλώσεων, πόρων και δημιουργικότητας».

7o Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 
03 Νοεμβρίου - 14 Δεκεμβρίου 2018


Πρόγραμμα

Ρεσιτάλ                
ΣΑ 03 ΝΟΕ    20.30    Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου
ΣΑ 10 ΝΟΕ    20.30    Γιώργος Κοντραφούρης
ΚΥ 18 ΝΟΕ    12.00    Νικόλας Αναδολής
ΣΑ 24 ΝΟΕ    20.30    Αχιλλέας Γουάστωρ
ΣΑ 01 ΔΕΚ    20.30    Λόλα Τότσιου

στο Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Αφιέρωμα στον Gershwin
ΠΑ 14 ΔΕΚ    21.00  
 
Αντώνης Ανισέγκος, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Θεοχάρης, πιάνο
Μαρία Μητσοπούλου, τραγούδι
Ορχήστρα δωματίου ContraTempo
Μουσική διεύθυνση Παύλος Σεργίου
Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ

Masterclass
30 ΝΟΕ - 02 ΔΕΚ    Piandaemonium
Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης


Νέοι καλλιτέχνες
ΠΑ 16 ΝΟΕ    Ελένη Κωνσταντινίδου - Μιχαήλ Ραμαδανίδης    Καβάλα
ΚΥ 25 ΝΟΕ    Αλέξανδρος Χούρος - Αγγελική Αγκιστριώτη    Φλώρινα
ΣΑ 01 ΝΟΕ & ΚΥ 02 ΔΕΚ    Αλεξία Δάφνη Ελευθεριάδου - Φοίβος Φίλκας    Σουφλί & Αλεξανδρούπολη


Εισιτήρια

Ρεσιτάλ
12 ευρώ (προπώληση 10 ευρώ) κανονικό
8 ευρώ (προπώληση 6 ευρώ) μειωμένο*

Ελεύθερη είσοδος στους σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ, στους φοιτητές του τμήματος ΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ και στους σπουδαστές του ΚΩΘ με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας.

Αφιέρωμα στον Gershwin
15 ευρώ (προπώληση 12 ευρώ)
10 ευρώ (προπώληση 8 ευρώ) μειωμένο*

Ελεύθερη είσοδος στους φοιτητές του ΑΠΘ με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας.

Προπώληση εισιτηρίων:
Ηλεκτρονικά εδώ
Γκαλερί Αγγελόπουλου, Τσιμισκή 121, 2310 273298, Δε-Σα 10:00-14:00, Τρ-Πε-Πα 18:00-20:00
Καταστήματα Public

*Με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ για: φοιτητές, μαθητές, παιδιά, άνεργοι, πολύτεκνοι, κάτοχοι Κάρτας Αλληλεγγύης, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) και Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), κάτοχοι κάρτας πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Πληροφορίες στο τηλ. 6948826908

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ