{ Τελευταία νέα }

H λίστα των δισεκατομμυριούχων στο Forbes. Οι Έλληνες που βρίσκονται ανάμεσά τους


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

H λίστα των δισεκατομμυριούχων στο Forbes. Οι Έλληνες που βρίσκονται ανάμεσά τουςΤα 9,3 δισ. δολάρια αγγίζει η συνολική περιουσία των τεσσάρων Ελλήνων που βρίσκονται και φέτος στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.
 
Οι Φίλιππος Νιάρχος, Σπύρος Λάτσης, Αριστοτέλης Μυστακίδης και Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι και φέτος οι τέσσερις Έλληνες που έχουν συμπεριληφθεί στην εν λόγω λίστα.
 
Πλουσιότερος Ελληνας, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes για το 2019, είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, που βρίσκεται στη θέση 804 της λίστας, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια.
 
Ο Φίλιππος Νιάρχος κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του Σταύρου η οποία θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Βίνσεντ βαν Γκογκ, σύμφωνα με το Forbes ενώ περιλαμβάνει και τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο «Yo, Picasso».
Ο δεύτερος πλουσιότερος Ελληνας είναι πλέον ο Σπύρος Λάτσης-Βρίσκεται στη θέση 838 της λίστας με περιουσία 2,7 δισ. δολάρια.
Η οικογένεια Λάτση ασχολείται ακόμη με τα ναυτιλιακά, μέσω της Latsco Shipping, αλλά έχει επενδύσει και στον τραπεζικό τομέα, σε ακίνητα και πετρέλαια, καθώς διαθέτουν ποσοστό στα Ελληνικά Πετρέλαια, στη Lamda Development και στην EFG International, σημειώνει το Forbes.
Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης είναι στη θέση 1.116 της λίστας του Forbes, με περιουσία 2,1 δισ. δολάρια. Μέχρι τα τέλη του 2018 ήταν επικεφαλής του κολοσσού μεταλλευμάτων Glencore.
Έχει ελληνική και βρετανική υπηκοότητα και έγινε δισεκατομμυριούχος όταν η Glencore μπήκε στο χρηματιστήριο.
Τέλος, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι στη θέση 1.349 της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο, με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια.
Είναι συνιδρυτής της Motor Oil, ενώ η οικογένεια έχει, μεταξύ άλλων, επενδύσεις στη ναυτιλία και τον τραπεζικό τομέα.

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___