{ Τελευταία νέα }

Canary Wharf-Λονδίνο: Τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης... μικρών διηγημάτων διαθέσιμα για τους λάτρεις του είδους


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Canary Wharf-Λονδίνο: Τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης... μικρών διηγημάτων διαθέσιμα για τους λάτρεις του είδουςTα μηχανήματα, που κατασκευάζονται από τη γαλλική εταιρεία Short Édition, θα διανέμουν δωρεάν,   ιστορίες ενός, τριών και πέντε λεπτών ... με την πρώτη μάλιστα γραμμένη από την πένα του  γνωστού συγγραφέα Anthony Horowitz. 
 
Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα έχουν μια διαφορετική εναλλακτική πρόταση να περάσουν τον χρόνο τους στην Canary Wharf επωφελούμενοι από τις πρώτες μηχανές αυτόματης πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Σημειώνεται ότι αντίστοιχες μηχανές αυτόματης ανάληψης διηγημάτων,  έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους σε ολόκληρη τη Γαλλία, στο Χονγκ Κονγκ και τις ΗΠΑ. 
 
Τα τρία μηχανήματα που παρουσιάστηκαν στην Canary Wharf  είναι τα πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καλύπτοντας είδη από ιστορίες επιστημονικής φαντασίας,sci-fi,  μέχρι ρομαντισμό και παιδική μυθοπλασία, οι ιστορίες θα είναι από συγγραφείς όπως η Virginia Woolf, ο Lewis Carroll και ο Charles Dickens. 
 
"Ήταν  πρόκληση να γράψω μια ιστορία που θα μπορούσε να διαβαστεί μεταξύ δύο σταθμών - όχι μόνο μια μικρή ιστορία αλλά μια πολύ μικρή ιστορία", είπε ο Anthony Horowitz. "Επειδή αγαπώ το μυστήριο και τα whodunnits, το ερώτημα που προέκυψε ήταν,  αν θα ήταν δυνατό να γράψεις ένα σωστό whodunnit με μια λύση που θα σε κάνει να χαμογελάς σε τόσο λίγο χρόνο''.
 
Η ιδέα για τα μικρά διηγήματα, ξεκίνησε μετά από μία έρευνα η οποία έδειξε ότι οι πολίτες δεν είχαν  χρόνο να τελειώσουν τα βιβλία που είχαν ξεκινήσει να διαβάζουν. Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου, έδειξε  ότι το 36% είχε εγκαταλείψει τουλάχιστον ένα βιβλίο τον τελευταίο χρόνο λόγω έλλειψης χρόνου και το 30% δεν είχε τελειώσει ένα βιβλίο σε πάνω από έξι μήνες.
 
Ο επικεφαλής των τεχνών και των εκδηλώσεων, Lucie Moore, δήλωσε: "Είμαστε όλοι ένοχοι λέγοντας ότι είμαστε πολύ απασχολημένοι, αλλά η έρευνα,  μας έδειξε ότι ένα συγκλονιστικό ποσοστό της τάξεως του 70% από εμάς θα χάναμε ένα καλό βιβλίο από το να χάσουμε την ''τρύπα του κουνελιού'' δηλαδή τα γνωστά σε όλους μας ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ.
''Οι σταθμοί σύντομης ιστορίας μας παρέχουν το τέλειο ψηφιακό αντίδοτο - μια επιστροφή στην αναλογική κύλιση", κατέληξε.
 

Σημειώνεται ότι η ιδέα της ''ανάληψης'' βιβλίων από μια μηχανή δεν είναι καινούργια. Το 1937, ο ιδρυτής της Penguin, Allen Lane, εγκατέστησε ένα "Penguincubator" στο Charing Cross Road, ένα διανομέα βιβλίων με κουλοχέρη  για τον οποίο έγραψε ο βιογράφος Jeremy Lewis: "σοκαρίστηκαν οι πιο συντηρητικοί συνάδελφοί του". 

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___