{ Τελευταία νέα }

Ο Ναός του Απόλλωνα στη Νάξο προστέθηκε στην πλατφόρμα Google Arts & Culture


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Ο Ναός του Απόλλωνα στη Νάξο προστέθηκε στην πλατφόρμα Google Arts & CultureΤο 2019, η google, επέκτεινε περαιτέρω το πρόγραμμα, με στόχο όχι μόνο μνημεία που απειλούνται να διατηρούνται ψηφιακά, αλλά η ιστορία τους και τα δεδομένα που έχουμε συλλεχθεί γι' αυτά, να καταστούν διαθέσιμα στις μελλοντικές γενιές ερευνητών, εκπαιδευτικών και σπουδαστών.

Ο Ναός του Απόλλωνα στη Νάξο περιλαμβάνεται στα νέα ψηφιακά έργα από όλο τον κόσμο, που προστέθηκαν στην πλατφόρμα Google Arts & Culture. 
 
Σημειώνεται ότι την περσινή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Google είχε εγκαινιάσει την πύλη Open Heritage στο Google Arts & Culture, προκειμένου να αναδείξει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο.
 
Το 2019, η google, επέκτεινε περαιτέρω το πρόγραμμα, με στόχο όχι μόνο μνημεία που απειλούνται να διατηρούνται ψηφιακά, αλλά η ιστορία τους και τα δεδομένα που έχουμε συλλεχθεί γι' αυτά, να καταστούν διαθέσιμα στις μελλοντικές γενιές ερευνητών, εκπαιδευτικών και σπουδαστών. Έτσι, σήμερα προστέθηκαν στην πλατφόρμα Google Arts & Culture 30 ακόμη απειλούμενα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως ο Ναός του Απόλλωνα, το Thomas Jefferson Memorial στις ΗΠΑ, ο Τάφος του Tu Duc στο Βιετνάμ, μνημεία στη Συρία κ.α. 
Μπορεί κανείς να δει περισσότερα στο g.co/openheritage, να "κατεβάσει" τη σχετική εφαρμογή για κινητά Android ή iOS, ή να επισκεφτεί το Google Arts & Culture.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ