{ Τελευταία νέα }

Γιορτή της Μητέρας. Πότε ξεκίνησε & πότε τιμάται κατά την ορθόδοξη πίστη. H σημερινή αφιέρωση της google


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Γιορτή της Μητέρας. Πότε ξεκίνησε & πότε τιμάται κατά την ορθόδοξη πίστη. H σημερινή αφιέρωση της googleH μαμά πάπια – όπως κάθε μαμά άλλωστε, προστατεύει τα μικρά της από την βροχή, τα οποία την ακολουθούν σε κάθε της βήμα.

 

 

Η ημέρα της μητέρας «γεννήθηκε» από γυναίκες που θρηνούσαν το χαμό των παιδιών τους που ήταν στρατιώτες και οι οποίες αγωνίστηκαν για την επίτευξη της ειρήνης. 
 
Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1850, όταν οι γυναίκες της Δυτικής Βιρτζίνια με επικεφαλής την Ann Reeves Jarvis διοργάνωσαν ένα κίνημα που ονόμασαν «Ημέρα της Μητέρας» (Mother's Day), με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας, καταπολεμώντας τις ασθένειες και τον περιορισμό της μόλυνσης του γάλακτος, όπως αναφέρει η ιστορικός Katharine Antolini από το West Virginia Wesleyan College. 
 
Οι ομάδες αυτές των γυναικών φρόντιζαν ακόμη τραυματισμένους στρατιώτες και των δύο πλευρών του αμερικανικού εμφυλίου από το 1861 έως το 1865.
 
Η Γιορτή της Μητέρας κατά την Ορθοδοξία 
 
Την Υπαπαντή ορίστηκε πρώτη φορά να τιμάται η γιορτή της μητέρας στην Ελλάδα το 1929.
Με τα χρόνια όμως και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 , η γιορτή μεταφέρθηκε στη 2η Κυριακή του Μαΐου, όπως εορταζόταν τότε και στην Αμερική. Η Εκκλησία, επιμένει στην παλαιά ημέρα του εορτασμού και διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις. 

 

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___