{ Τελευταία νέα }

Είχε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ);


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Είχε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής  και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ);Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης στον κόσμο, αλλά, σύμφωνα με διάφορες ιστορικές πληροφορίες, συχνά δυσκολευόταν να ολοκληρώσει τα έργα του.

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης στον κόσμο, αλλά, σύμφωνα με διάφορες ιστορικές πληροφορίες, συχνά δυσκολευόταν να ολοκληρώσει τα έργα του.
 
Ακόμη και τη διάσημη «Μόνα Λίζα» ποτέ δεν την τελείωσε.
 
Τώρα, 500 χρόνια μετά το θάνατο του, ένας επιστήμονας θεωρεί ως καλύτερη εξήγηση γι αυτή τη δυσκολία ότι ο μεγάλος καλλιτέχνης έπασχε από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).
 
Ο Catani, ειδικός στη ΔΕΠΥ, την ανατομία του εγκεφάλου και την επιστήμη της Αναγέννησης, δήλωσε ότι η ανάλυσή του έδειξε ότι ο Ντα Βίντσι πέρασε "υπερβολικά σχέδια προγραμματισμού χρόνου", αλλά στερήθηκε επιμονή.
 
"Η ΔΕΠΥ θα μπορούσε να εξηγήσει πτυχές της ιδιοσυγκρασίας του Λεονάρντο και της περίεργης ιδιοφυίας του ιδιοφυΐας", είπε.
Η ιστορία, πρόσθεσε ο Catani, δείχνει επίσης ότι ο Leonardo ήταν αριστερόχειρας και πιθανότατα είχε άλλα δύο χαρακτηριστικά ανθρώπων με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής: δυσλεξία και γλωσσική κυριαρχία στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου του.
 
Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη, ο Catani τόνισε ότι είναι παρανόηση ότι τα άτομα με ΔΕΠΥ είναι γενικά παιδιά που έχουν χαμηλή νοημοσύνη και «προορίζονται για μια ταραγμένη ζωή».
Ελπίζει δε,  ότι η ανάλυσή του για το da Vinci θα καταπολεμήσει αυτό το στίγμα και θα βοηθήσει τα παιδιά αυτά.
 
"Ο Leonardo θεωρούσε τον εαυτό του ως κάποιον που είχε αποτύχει στη ζωή - κάτι που είναι απίστευτο", είπε. "Ελπίζω (η περίπτωση αυτή) να δείξει ότι η ΔΕΠΥ δεν συνδέεται με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης ή έλλειψη δημιουργικότητας, αλλά μάλλον τη δυσκολία αξιοποίησης των φυσικών ταλέντων".
 
Με πληροφορίες από το Reuters

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ