{ Τελευταία νέα }

Η LEGO δημιούργησε την έκδοση Braille Bricks για παιδιά με προβλήματα όρασης

Τη διεύθυνση του πρωτοποριακού πρότζεκτ έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρίας, Morten Bonde, ο οποίος είναι μερικώς τυφλός.


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Η LEGO δημιούργησε την έκδοση Braille Bricks για παιδιά με προβλήματα όρασηςΗ έκδοση Braille Bricks αποτελείται από 250 τουβλάκια, καλύπτοντας το πλήρες αλφάβητο, αριθμούς μεταξύ μηδέν και εννέα και τα βασικά μαθηματικά σύμβολα.

H εταιρία LEGO,πρωτοπόρα στο δημιούργικό παιχνίδι, εχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Κάνοντας τη διαφορά και αντιμετωπίζοντας ισότιμα όλα τα παιδιά, με ιδιαιτερότητες κα μη,  δημιούργησε μια έκδοση από τα γνωστά τουβλάκια της η οποία απευθύνεται σε παιδιά με προβλήματα όρασης. Τα τουβλάκια αυτά είναι συμβατά με την ευρύτερη συλλογή της Lego, και το καθένα από αυτά έχει τυπωμένο πάνω ένα γράμμα ή έναν αριθμό σε κώδικα Braille, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν να διαβάζουν καθώς παίζουν.
 
“Τα τυφλά και τα παιδιά με προβλήματα όρασης έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον τους, όπως όλα τα παιδιά”, δηλώνει ο John Goodwin, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος LEGO.
“Έχουν την ίδια επιθυμία και ανάγκη να εξερευνήσουν τον κόσμο και να κοινωνικοποιηθούν μέσω του παιχνιδιού, αλλά συχνά αντιμετωπίζουν ακούσια απομόνωση ως συνέπεια του αποκλεισμού από τις δραστηριότητες. Ελπίζω ότι τα παιδιά, οι γονείς, οι φροντιστές, οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες του κόσμου θα είναι τόσο ενθουσιασμένοι όσο κι εμείς και δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε το θετικό αντίκτυπο”.
 
Η έκδοση Braille Bricks αποτελείται από 250 τουβλάκια, καλύπτοντας το πλήρες αλφάβητο, αριθμούς μεταξύ μηδέν και εννέα και τα βασικά μαθηματικά σύμβολα.
 
Σκοπός του πρότζεκτ είναι ότι η διαδραστική φύση του σχεδίου θα δώσει στα παιδιά με προβλήματα όρασης την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. Το προϊόν είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε δανικά, νορβηγικά, αγγλικά και πορτογαλικά αλφάβητα. Γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά αλφάβητα θα δοκιμαστούν αργότερα μέσα στο έτος.
 
Η συλλογή Braille Bricks θα ξεκινήσει επίσημα το 2020 και θα διανεμηθεί δωρεάν σε επιλεγμένα ιδρύματα.

Τη διεύθυνση του πρωτοποριακού πρότζεκτ έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρίας, Morten Bonde, ο οποίος είναι μερικώς τυφλός.

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ