{ Τελευταία νέα }

Xαλκιδική: Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Ποσείδι της Κασσάνδρας και η απογοήτευση των τουριστών

Το μόνο που αντικρίζουν είναι σωροί από πέτρες, χορτάρια και ελλιπή πληροφόρηση.


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Xαλκιδική: Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Ποσείδι της Κασσάνδρας και η απογοήτευση των τουριστώνΤο αρχαιότερο ιερό του Ποσειδώνα, βρίσκεται στο Ποσείδι, στην περιοχή που κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν αρχαία Μένδη.

Το αρχαιότερο ιερό του Ποσειδώνα, βρίσκεται στο Ποσείδι, στην περιοχή που κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν αρχαία Μένδη. Ο ναός λειτουργούσε για περισσότερα από 1000 χρόνια, και υπάρχουν αναφορές σε αυτόν ακόμα από τον Θουκυδίδη και σε αγιορείτικα έγγραφα του 14ου αιώνα.
Πιθανότατα κτίστηκε από τους Ερετριείς, οι οποίοι αποίκησαν τη Μένδη και είχαν προστάτη τους τον Ποσειδώνα.
Οι ανασκαφές έφεραν στο φως τέσσερα μεγάλα κτίρια: τον κυρίως ναό, δύο κτίρια εκατέρωθεν του ναού και ένα αψιδωτό κτίσμα στο ανατολικό μέρος αυτού. Το τελευταίο, που είναι και το αρχαιότερο, χρονολογείται από την πρωτογεωμετρική περίοδο (11ος-10ος αι. π.Χ.).
Το δάπεδό του είναι πήλινο και οι τοίχοι είναι από μεγάλες κροκάλες.
 
Παρά πολλοί τουρίστες Έλληνες και ξένοι, λάτρεις του αρχαιολογικού τουρισμού και όχι μόνο,  ψάχνουν να το βρουν, αλλά δυστυχώς, όταν φτάνουν με μεγάλη δυσκολία στον Ναό η απογοήτευση είναι τεράστια, καθώς το μόνο που αντικρίζουν είναι σωροί από πέτρες, χορτάρια και ελλιπή πληροφόρηση.
 

 


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ