{ Life }

Έτσι φτιάχνονται οι μεγαλύτερες μπάλες μοτσαρέλας με γάλα βουβαλιού (βίντεο).


Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

Έτσι φτιάχνονται οι μεγαλύτερες μπάλες μοτσαρέλας με γάλα βουβαλιού (βίντεο).



Τα μεγέθη και σχήματα ποικίλουν, με την τιμητική της να έχει η μοτσαρέλα Zizzona, που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «στήθος μητέρας»

Πολλοί θεωρούν τη μοτσαρέλα ένα σχετικά άνοστο τυρί, όμως η φίνα γεύση της, μαζί με τα διατροφικά της οφέλη, την καθιστούν ιδιαίτερα αγαπητή στους πιο…μυημένους.  Παρασκευάζεται στη νότια Ιταλία και στην αυθεντική της μορφή φτιάχνεται αποκλειστικά από γάλα του τοπικού νεροβουβάλου, αποτελώντας τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
 
Το τυροκομείο Caseificio La Fattoria στην Battipaglia στην περιοχή της Καμπανίας της νότιας Ιταλίας, παράγει φρέσκια ​​μοτσαρέλα με γάλα βουβαλιού που μπορεί να ζυγίζει έως και 40 κιλά. Τα μεγέθη και σχήματα  ποικίλουν, με την τιμητική της να έχει η μοτσαρέλα Zizzona, που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «στήθος μητέρας».
 
«Η ιδιαιτερότητα της είναι ότι υπάρχει μια θηλή πάνω από τη μοτσαρέλα που θυμίζει το στήθος μιας μητέρας, καθώς απελευθερώνει γάλα», δήλωσε ο διευθυντής παραγωγής Gennaro Paraggio στο Food Insider. «Όταν κόβεις το τυρί, το πιάτο γεμίζει με γάλα και όταν το τρως το στόμα σου γεμίζει και αυτό με φρέσκο γάλα», πρόσθεσε
 
Το Caseificio La Fattoria ιδρύθηκε το 1988 από την οικογένεια Paraggio για να τιμήσει μια παλαιά παράδοση που ξεκίνησε το 1930. Συνολικά, το τυροκομείο παράγει πάνω από 9 τόνους μοτσαρέλα την ημέρα, εκ των οποίων 4.000 είναι Zizzona.

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ