{ Τελευταία νέα }

Φιλί και Ασφαλής Συναισθηματικός Δεσμός. Ολα όσα προσφέρει στον δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιού

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Περιστέρη


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Φιλί και Ασφαλής Συναισθηματικός Δεσμός. Ολα όσα προσφέρει στον δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιούΤην αποτύπωση της αγάπης στην εικόνα και την επίδραση που έχει σε μητέρα και παιδί, μέσω του φιλιού, εκφράζει μέσα από την ανάρτησή του ο δημοφιλής γιατρός Κωνσταντίνος Περιστέρης.

Την αποτύπωση της αγάπης στην εικόνα και την επίδραση που έχει σε μητέρα και παιδί, μέσω του φιλιού,   εκφράζει μέσα από την ανάρτησή του ο δημοφιλής γιατρός Κωνσταντίνος Περιστέρης.
 
Ο γιατρός γράφει συγκεκριμένα.
Αυτή είναι η πρώτη εικόνα μαγνητικού τομογράφου που δείχνει τον δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιού. Η εικόνα δείχνει την νευροεπιστήμονα #rebecca #saxe να φιλάει τον δύο μηνών γιο της.
Ο εγκέφαλος του παιδιού φαίνεται περισσότερο λείος και πιο σκούρος. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει πολύ λιγότερη φαιά ουσία (η φαιά ουσία αποτελείται από μυελίνη, η οποία είναι λιπώδης ιστός που λειτουργεί ως μόνωση για τους νευρώνες που μεταδίδουν μηνύματα μέσα στον εγκέφαλό).
Το φιλί προκαλεί μια χημική αντίδραση στον εγκέφαλό που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια “έκρηξη” της ορμόνης οξυτοκίνη. Η οξυτοκίνη αναφέρεται συχνά ως η «ορμόνη της αγάπης» διότι προκαλεί συναισθήματα στοργής και συναισθηματικού δεσμού.
Επιπλέον, το φιλί ενεργοποιεί το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου, απελευθερώνοντας ντοπαμίνη που μας κάνει να αισθανόμαστε ευφορία. Επίσης απελευθερώνει βασοπρεσίνη η οποία συνδέει συναισθηματικά τις μητέρες με μωρά τους, αλλά και τους ερωτικούς συντρόφους μεταξύ τους. Τέλος, απελευθερώνει σεροτονίνη, η οποία βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσής μας.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ