{ Τελευταία νέα }

Μπουγάτσα γλυκιά με μήλο (αλά στρούντελ)

Η αγαπημένη μας γνωστή γλυκιά μπουγάτσα τώρα και με μήλο!


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Μπουγάτσα γλυκιά με μήλο (αλά στρούντελ)

Χώρος: Openlab Μπουγατσοποιείο
Διεύθυνση: Αρμενοπούλου 30, 54635
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Openlab Μπουγατσοποιείο


Είναι το πρώτο ανοιχτού τύπου εργαστήριο παραδοσιακής μπουγάτσας στην Ελλάδα

Έχει ξετρελάνει τη Θεσσαλονίκη η γλυκιά Μπουγάτσα Μήλο (κλασικά με μπόλικη άχνη και κανέλα) που ετοιμάζει το γνωστό εργαστήρι Openlab Μπουγατσοποιείο

Η νέα γεύση που κατέκτησε τη Θεσσαλονίκη είναι η γλυκιά Μπουγάτσα Μήλο, μια ακόμη γευστική πρόταση από το Openlab Μπουγατσοποιείο*. Φανταστική μπουγάτσα με κρέμα, η θεσσαλονικιώτικη εκδοχή του στρούντελ, με καλοψημένα μήλα, σιμιγδάλι, βανίλια και το γνωστό τραγανό χειροποίητο σπιτικό φύλλο που ανοίγουν στο χέρι καθημερινά στο εργαστήριο.
 
Φαίνεται ότι η ιστορία του γλυκού με λεπτό φύλλο και γέμιση μήλου ξεκινά από το Bυζάντιο! Με τη μορφή του στρούντελ διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη στα μέσα του δεκάτου ένατου αιώνα, την εποχή της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Λέγεται ότι κάποιος αυστριακός τελειομανής μάγειρας υποστήριζε ότι η ζύμη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτή, ώστε κάποιος να μπορεί να διαβάσει ένα ερωτικό γράμμα μέσα από αυτή! Αυτή η περιγραφή στάθηκε αφορμή και έμπνευση για τους έμπειρους τεχνίτες στο Openlab Μπουγατσοποιείο: τι πιο κατάλληλο από το ντελικάτο, φύλλο της μπουγάτσας, που στα χέρια του έμπειρου τεχνίτη μπορεί να γίνει τόσο λεπτό σχεδόν διάφανο, που να επιτρέπει την ανάγνωση όχι μόνο μιας ερωτικής επιστολής, αλλά των απάντων της ερωτικής λογοτεχνίας!
 
Έτσι προέκυψε η Μπουγάτσα Μήλο, μία μοναδική γεύση που συνδυάζει τη θεσπέσια γλυκιά μπουγάτσα και το μυρωδάτο στρούντελ. Φυσικά, στη δική μας εκδοχή τρώγεται κλασικά με μπόλικη άχνη και πασπαλισμένη με κανέλα! Η νέα γεύση Μπουγάτσας με Μήλο (α λά στρούντελ), έχει ξετρελάνει τους φοιτητές του ΑΠΘ. Είναι οι πρώτοι που τη δοκιμάσανε, μιας και το Openlab Μπουγατσοποιείο βρίσκεται σε λίγα μέτρα απόσταση από το Πανεπιστήμιο (Παλιά Φιλοσοφορική)
 
Πρέπει να την δοκιμάσετε!

*Openlab Μπουγατσοποιείο (τηλ 697 706 6836) είναι το γνωστό εργαστήριο μπουγάτσας στη Θεσσαλονίκη που σερβίρει παραδοσιακή μπουγάτσα αλλά και αλλιώτικες διαφορετικές γεύσεις γλυκιές - αλμυρές με τυρί, εσπρέσο, κιμά, μήλο, μπουγατσόπιτσα, ακόμα και παστουρμά!

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ