{ Μουσική }

Συναυλίες κοινωνικής προσφοράς της Κ .Ο.Θ. σε ΕΛΕΠΑΠ και Παπάφειο

 

Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Συναυλίες κοινωνικής προσφοράς της Κ .Ο.Θ. σε ΕΛΕΠΑΠ και Παπάφειο
ΔωρεάνΗ Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον επιτυχημένο δεύτερο κύκλο των συναυλιών κοινωνικής παρέμβασης-προσφοράς, θα βρεθεί δίπλα στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης (Ελαιώνες Πυλαίας) και του Παπάφειου Ιδρύματος, όπου, υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Βράνου, θα παρουσιάσει δημοφιλή έργα, τα οποία απευθύνονται και σε πιο νεαρής ηλικίας ακροατήριο.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον επιτυχημένο δεύτερο κύκλο των συναυλιών κοινωνικής παρέμβασης-προσφοράς, θα βρεθεί δίπλα στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης (Ελαιώνες Πυλαίας) και του Παπάφειου Ιδρύματος, όπου, υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Βράνου, θα παρουσιάσει δημοφιλή έργα, τα οποία απευθύνονται και σε πιο νεαρής ηλικίας ακροατήριο.

Η Κ.Ο.Θ. θα εμφανιστεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12.00 στην ΕΛΕΠΑΠ και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 20.00 στο Παπάφειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ήδη η Κ.Ο.Θ., στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου των συναυλιών κοινωνικής παρέμβασης-προσφοράς, έχει επισκεφθεί στις 18 Νοεμβρίου το Χαμόγελο του Παιδιού και στις 19 Νοεμβρίου το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι.

Η Κ.Ο.Θ. ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα τον Ιούνιο του 2010, με την πεποίθηση ότι σε δύσκολες ημέρες, όπως αυτές που διανύει η χώρα μας, η μουσική τέχνη μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ψυχικής ανάτασης.

Κατά τον πρώτο κύκλο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2010, η Κ.Ο.Θ. εμφανίστηκε σε νοσοκομεία και μονάδες κοινωνικής πρόνοιας της Θεσσαλονίκης (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)-Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ, Κέντρο Περίθαλψης Παίδων «Ο Άγιος Δημήτριος», Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «Ο Άγιος Παντελεήμων», Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου», Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Στις δύο συναυλίες της η Κ.Ο.Θ. θα παρουσιάσει τον Χειμώνα από τις Τέσσερις Εποχές τουAntonio Vivaldi (1678-1741), τη Συμφωνία των Παιχνιδιών τουLeopold Mozart (1719-1787) και τη Σουίτα Χόλμπεργκ του Edvard Grieg (1843-1907).

Ο Antonio Vivaldi συνέθεσε τις Τέσσερις Εποχές- τα τέσσερα κοντσέρτα για σόλο βιολί και ορχήστρα εγχόρδων- το 1723, δίνοντάς τους τον υπότιτλο «Διαγωνισμός ανάμεσα στην Αρμονία και την Επινόηση». Κάθε κοντσέρτο αποτελείται από τρία μέρη, ενώ στο σύνολό τους οι Τέσσερις Εποχές συγκαταλέγονται στα πιο δημοφιλή έργα της μουσικής μπαρόκ.

Ευρύτερα γνωστός για τη μουσική που συνέθεσε, μεταξύ άλλων, για το θεατρικό έργο Πέερ Γκυντ του Ίψεν, ο Edvard Grieg έγραψε τη Σουίτα Χόλμπεργκ αρχικά για πιάνο. Αργότερα ο νορβηγός συνθέτης ενορχήστρωσε το έργο του για ορχήστρα εγχόρδων. Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό έργο του 19ου αιώνα με μουσικές αναφορές σε στυλ και φόρμες του 18ου αιώνα.

Πατέρας και δάσκαλος του Wolfgang Amadeus Mozart, ο Leopold Mozart επισκιάστηκε αναπόφευκτα ως συνθέτης από τη μουσική ιδιοφυΐα του γιου του. Ωστόσο, η Συμφωνία των Παιχνιδιών είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά έργα παγκοσμίως. Στη δημοτικότητα του έργου συνέβαλε καθοριστικά η ευρηματική χρήση των παιδικών παιχνιδιών, γεγονός που καθιστά το έργο εξαιρετικά δημοφιλές για τα εκπαιδευτικά προγράμματα μουσικών οργανισμών.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ