{ Μουσική }

«Μουσικές Τετάρτες» στο Ωδείο Θέρμης : Νέοι Σολίστ


«Μουσικές Τετάρτες» στο Ωδείο Θέρμης : Νέοι Σολίστ

Το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Μουσικές Τετάρτες» διοργανώνει συναυλία της ορχήστρας του Δ..Ω.Θ CON FUOCO υπο την Διεύθυνση του Γιάννη Πολυμενέρη την  στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ.

Στην συναυλία εμφανίζονται οι ΝΕΟΙ ΣΟΛΙΣΤ :  Βασίλης Κελεμπέκης(πιάνο), Μαρία Παπαδημητρίου(φαγκότο) & Τάσος Τατάρογλου (τρομπέτα).
Θα ερμηνευτούν εργα των L. V .Beethoven, N.Rota, L.Bernstein , κινηματογραφική μουσική καθώς επίσης και το έργο του Θόδωρου Αντωνίου Celebration XIV το οποιο είναι γραμμένο και αφιερωμένο στην ορχήστρα Con Fuoco και θα παρουσιαστεί σε Α εκτέλεση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ώρα έναρξης 20.30
Εισιτήρια 10 & 5 ευρώ (μαθητικό,φοιτητικό)
Κρατήσεις θέσεων τηλ.2310-463423
Η προπώληση  έχει ξεκινήσει.

Πρόγραμμα

Α’ μέρος
1. L. V. Beethoven |Κοντσέρτο για πιάνο (1ο μέρος)
Βασίλης Κελεμπέκης | Πιάνο

2. Νino Rota | Κοντσέρτο για φαγκότο (3ο μέρος)
Μαρία Παπαδημητρίου | Φαγκότο

3. Leonard Bernstein |Rondo for Lifey  (μεταγραφή για ορχήστρα και τρομπέτα)
Τάσος Τατάρογλου | Tρομπέτα

4. Θεόδωρος Αντωνίου| Celebration XIV (Αφιερωμένο στην ορχήστρα CON FUOCO-A εκτέλεση)

Β’ μέρος
Κινηματογραφικά έργα των: Yann Tiersen, Ennio Morricone, Astor Piazzolla,
Nino Rota, Jorge Gardoso, Nicola Piovani, Brent E

Λίγα λόγια για τους νέους σολίστ

Βασίλης Κελεμπέκης

Γεννήθηκε το 1993 στη Θεσ/νικη. Ξεκίνησε τις πρώτες μουσικές του σπουδές στη Φλώρινα. Από το 2001 είναι σπουδαστής του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης στην τάξη της κ. Ερατούς Αλακιοζίδου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τον πιανίστα Thomas Wellen και την Μερόπη Κολλάρου, σεμινάρια ορθωσωμικής με το Χρήστο Νούλη ενώ έχει συμμετάσχει και στο 2ο Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο για Μουσικούς. Έχει εμφανιστεί σε σπουδαστικές συναυλίες στο Δ.Ω.Θ.
Είναι μαθητής της Γ' Λυκείου και σπουδαστής της Β' Ανωτέρας.

Μαρία Παπαδημητρίου
Σπουδάζει φαγκότο στην τάξη διπλώματος με την Έρικα Σαλάι στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτη της Σχολής Νηπιαγωγών του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του ΑΠΘ, της ορχήστρας «Con Fuoco» του Δήμου Θέρμης κ.α. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος «Same DifFriends» και του συνόλου «Fagott Ensemble». Έχει συνεργαστεί με πολλές άλλες ορχήστρες καθώς και με τους: Ν. Κυπουργό, Κ. Τρικολίδη, Α. Μπαλτά, Ν. Αστρεινίδη, Μ. Μιχαηλίδη, Γ. Χατζηνίκο, Δ. Δημόπουλο, Δ. Φωτιάδη, Β. Συμεωνίδη, Κ. Ζαρίμπα, Γ. Πολυμενέρη, C. Wielsch, P. Casado, J. Ashworth, και με τους καθηγητές φαγκότου L. Vizsoly, G. Lakatos κ.α. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και φεστιβάλ στο εξωτερικό
(Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Βελιγράδι, Πράγα, Λουξεμβούργο, Σλοβακία).

Τάσος Τατάρογλου
Γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη το 1985. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές
στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης. Τα πρώτα του μαθήματα στην τρομπέτα ήταν με τον Νίκο Μπαχαρίδη και συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης με καθηγητή τον Τάσο Γιαμουρίδη. Σε λίγο καιρό ολοκληρώνει τις σπουδές του στην τρομπέτα στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών με δάσκαλο τον Γιάννη Καραμπέτσο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα με τους Bo Nillson και Fritz Damrow. Είναι μέλος της ορχήστρας «Con Fuoco» του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Α.Π.Θ., καθώς επίσης και ιδρυτικό μέλος του μουσικών σχημάτων «Lamarin Brass Quintet» και «Ρεμπέτ Brassker». Ακόμη, είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Ωδικής και Αντίστιξης (τάξη Ε. Κατέλη) και πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Από το 2009 φοιτεί στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (τάξη σύνθεσης Μ. Λαπιδάκη).

INFO
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΡΜΗΣ
Δημ.Καραολή & Καπετάν Χάψα
57001 Θέρμη
ΤΗΛ|2310-463423 ΦΑΞ|2310-464423
Ε| [email protected]

Διαβάστε τι παίζουν σήμερα τα θέατρα της Θεσσαλονίκης

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες


 
:
Κατηγορίες: Μουσική

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal