{ CITY URBAN LIVING }

Δημήτρης Λέφας (κομμώσεις Lefa hair ideas)


Δημήτρης Λέφας (κομμώσεις Lefa hair ideas)

Είναι το φανερό μυστικό πολλών καλλονών της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, είναι ο best man πολλών στιλάτων ανδρών, ενώ νέοι ανερχόμενοι κομμωτές είτε υπήρξαν μαθητές του είτε θέλουν μαθητεύσουν δίπλα του στο αγαπημένο, πλέον, κομμωτήριό του. Ο IDealist του Lefas Ηair Ideas, Δημήτρης Λέφας, μιλά από την καρδιά της πόλης, για την ψυχή του ΙD styling, τα μαλλιά μας!

Κύριε Λέφα, προτιμάτε να σας αποκαλούν κομμωτή, hair stlylist ή hair artist;
Συνήθως «ακούω» στο Δημήτρης, αλλά «υπακούω» στα άλλα τρία που αναφέρατε!

Δημήτρη, λοιπόν … από πότε άρχισες να «υπακούς»;
Τα μαλλιά τραβούσαν πάντοτε την προσοχή μου, ως η μεγάλη λεπτομέρεια ενός μεταμορφώσιμου σχήματος, του σώματός μας!

Σχήματα, χρώματα, σώματα! Αυτή ήταν η αρχή;
Κάπως έτσι! Η παρατήρηση, η θεωρία και μετά η ενασχόληση, η εκμάθηση, η γνώση, η πρακτική, η έμπνευση, το πάθος, η δημιουργία, όλα!

Και γιατί hair fashion και όχι wear fashion;
Δεν έχει και μεγάλη διαφορά! Τα μαλλιά είναι σώμα, αλλά είναι και αξεσουάρ! Το μόνο που φοράμε 24 ώρες το 24ωρο, όπως λέω συνήθως. Το πιο μόνιμο και χρήσιμο αξεσουάρ: αναδεικνύει και καμουφλάρει απόλυτα φυσικά είτε μία μεγάλη μύτη, είτε μία μεγάλη… ηλικία! Ε, όλα αυτά έγιναν επάγγελμα το 1990 και Lefas Hair Ideas, το 2002!

Δηλαδή, είσαι στο χώρο εδώ και 23 χρόνια! Φαίνεσαι μικρότερος! … τα μαλλιά θα είναι!

Σωστά! Πες μας, όμως, αν ρωτούσαμε τώρα, τους πελάτες εδώ, στο Lefa Hair Ideas , γιατί έρχονται εδώ, τι νομίζεις ότι θα απαντούσαν;
Δεν νομίζω ότι θα ακούγαμε μόνο μία απάντηση, γιατί δεν έχουν μόνο μία απαίτηση! Άλλοι για την ποιότητα των προϊόντων –κάποια υπάρχουν μόνο εδώ-, άλλοι για την ποιότητα των υπηρεσιών, κάποιοι για την ατμόσφαιρα, άλλοι γιατί ξέρουν ότι θα ακούσουν αλήθειες και θα δουν αληθινή μεταμόρφωση…. Ίσως και για όλα τα παραπάνω ή γιατί απλώς τους βολεύει … η διεύθυνση! Δεν μπορείς να ξέρεις με ακρίβεια. Δεν χρειάζεται κιόλας! Οι πελάτες μας είναι φίλοι μας. Δεν ρωτάμε τους φίλους μας γιατί μας διάλεξαν, απλώς τους απολαμβάνουμε…

Απολαμβάνετε και τη διαρκή εκπαίδευση; Γιατί από ό, τι μαθαίνω και εσύ αλλά και όλο το team του Lefa Hair Ideas παρακολουθεί διαρκώς σεμινάρια, meetings, μαθήματα κλπ.
Δεν γίνεται αλλιώς και δεν θα θέλαμε να γίνεται! Νέες τεχνικές, απίστευτα καινοτόμα προϊόντα, δύσκολες εφαρμογές, τεχνολογία, επιστήμη αλλά και μόδα, όλα είναι in progress! Αν χάσεις κάτι, έχασες την εξέλιξή σου! Το ταλέντο είναι προϋπόθεση στην κομμωτική, αλλά δεν αρκεί!

Εκτός από αυτές τις in progress τάσεις, ποια μαλλιά είναι πάντα στη μόδα;
Τα μακριά μαλλιά, αν σου πάνε! Και τα κοντά μαλλιά, αν σου πάνε!

Δηλαδή, όταν η Πατρίσια Φιλντ λέει πως το στιλ είναι αποκλειστικά θέμα προσωπικότητας, ότι τα ρούχα είναι απλώς ένα μέρος έκφρασής της, θεωρείς ότι το ίδιο ισχύει και με τα μαλλιά;
Σίγουρα! Η υπόθεση «μαλλιά», μάλιστα, είναι ακόμα πιο προσωπική. Τα μαλλιά αλλάζουν μαζί μας! Μία κρίση πανικού, ας πούμε, δεν θα αφυδατώσει την μπλούζα μας, αλλά θα «μιλήσει» στα μαλλιά μας και θα απαιτήσει άλλου είδους φροντίδα, πιθανώς και άλλο κούρεμα ή χτένισμα!. Γι’ αυτό και με το hairstyling δεν εκφράζουμε μόνο την προσωπικότητά μας, αλλά και το πώς ζούμε τη ζωή μας! Και σήμερα τη ζούμε πιο δύσκολα!

Αυτό, το τελευταίο, με πάει κατευθείαν στην επόμενη ερώτησή μου, γιατί να έρθω κομμωτήριο, όταν δεν έχω δουλειά;
Για να βρεις! Γιατί θα φαίνεσαι καλύτερα, άρα θα πείθεις περισσότερο. Κανείς δεν προσλαμβάνει κάποιον που δεν του εμπνέει σιγουριά. Και, τουλάχιστον στο δικό μας κομμωτήριο, θα βρεις τιμές, που μπορείς να διαχειριστείς χωρίς ενοχές.

Άνοιξη και αρχίζει η εποχή των γάμων! Ποιο χτένισμα προτείνεις στην ιδανική νύφη του 2013;
Αυτό που είχε όταν την γνώρισε και ερωτεύτηκε ο μέλλων άντρας της! Εκτελεσμένο, όμως με τέτοιο τρόπο, ώστε να την ερωτευτούν και οι καλεσμένοι της και ο φωτογραφικός φακός.

Πάλι η φιλοσοφία του be yourself!
Ακριβώς! Ο εαυτός σου στα καλύτερά του!

Και αν έρθει μία κυρία και σου ζητήσει να αντιγράψεις με ακρίβεια τα μαλλιά μιας διάσημης;
Επιτρέπεται να αντιγράφεις το καλό, μόνο όταν μπορείς να γίνεις καλύτερός του!

Και πώς αντιμετωπίζεις μία …θυμωμένη πελάτισσα;
Δεν τη θυμώνεις!

Πες μας πέντε προϊόντα/ υπηρεσίες του Lefa Hair Ideas, που δεν θέλουμε να χάσουμε.
Θα έλεγα ότι αξίζει να δοκιμάσετε τη θεραπεία της κερατίνης, την θεραπεία 2+1, τα προϊόντα Moroccanoil, Sebastian, και τις βαφές ILLUMINA COLOR.

Τέλεια! Και για να μη τα χάσουμε και για να τα μάθουμε και να σε βρούμε;
Ενημερώνεστε για προϊόντα και υπηρεσίες στο www.lefas.com, στη σελίδα μας στο Facebook: LEFA HAIR IDEAS και φυσικά, όποτε θέλετε είμαστε εδώ, στο LEFA HAIR IDEAS, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βραδυ!
 
info:
Lefa hair ideas
www.lefas.com
Tσιμισκή 43, Εμπορικό Κέντρο (Πλατεία)
Τ: 2310 260974
www.lefas.com
Facebook: LEFA HAIR IDEAS

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal