{ Μουσική }

Σειρά συναυλιών «Ανάσες» από το Goethe Institut


Σειρά συναυλιών «Ανάσες» από το Goethe Institut

Το Goethe-Institut Thessaloniki και η United World παρουσιάζουν με τη σειρά συναυλιών «Ανάσες» ένα νέο μουσικό γεγονός στη Θεσσαλονίκη.

Μουσικοί από διάφορους χώρους και διαφορετικά μουσικά ρεύματα θα παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης μουσική υψηλού επιπέδου και θα προσφέρουν «ανάσες» μουσικής ποίησης. Μουσική που θα προκαλέσει έκπληξη και ενθουσιασμό. Η σειρά «Ανάσες» διοργανώνεται από το Goethe-Institut Thessaloniki και το πολιτισμικό γραφείο United World σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.).
 
Τετάρτη 12.06.2013, ώρα 21.00
Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ., Λεωφόρος Νίκης 73, Θεσσαλονίκη
Είσοδος: 10€ & 8€ μειωμένο

Η έναρξη γίνεται στις 12 Ιουνίου 2013 με ένα νέο τζαζ σχήμα, γύρω από τον νεαρό πιανίστα Νικόλα Αναδολή, το οποίο συστάθηκε ειδικά για την επικείμενη συναυλία.

Ο μόλις 22 ετών Νικόλας Αναδολής, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, έχει γνωρίσει ήδη διεθνή καταξίωση στο χώρο της τζαζ μουσικής. Το 2010, σε ηλικία μόλις 19 ετών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο θρυλικό διαγωνισμό τζαζ-πιάν „Martia Solal“ στο Παρίσι. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2012 τις μουσικές σπουδές του στο Berklee College of Music της Βοστόνης, όπου είχε φοιτήσει με υποτροφία (presidential scholarship). Στη συναυλία θα παρουσιάσει έργα του ενώ τον συνοδεύουν οι Jonas Burgwinkel στα τύμπανα και ο Κώστας Θεοδώρου στο κοντραμπάσο.

Ο Jonas Burgwinkel, επίσης διεθνώς καταξιωμένος μουσικός της τζαζ, σπούδασε σε Ανώτατες Μουσικές Σχολές στην Κολωνία, στη Βοστόνη και στο Μάαστριχτ έχοντας βραβευτεί πολλές φορές, μεταξύ άλλων με το „Echo Jazz 2012“, το „best Soloist Award“ στο North Sea Jazz Festival, το „WDR Jazzpreis 2009“ και με το „Tritone Award“ στην Ολλανδία.

Ο Κώστας Θεοδώρου έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους μουσικούς ως συνθέτης, μουσικός και ενορχηστρωτής. Είναι μέλος του σχήματος „Primavera en Salonico“, με τους οποίους συνοδεύει τη Σαβίνα Γιαννάτου, ενώ εμφανίζεται παράλληλα και με το δικό του Jazz-Combo στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι τρεις μουσικοί θα εγκαινιάσουν τη σειρά «Ανάσες» στις 12 Ιουνίου 2013, ώρα 21.00 στην Αίθουσα Δοκιμών της Κ.Ο.Θ. (Λεωφόρος Νίκης 73, Θεσσαλονίκη).

Περισσότερες πληροφορίες: Άρης Καλόγηρος, Goethe-Institut Thessaloniki, 2310 889613, [email protected] Helen Kontos, United World, 6945 382478, [email protected]

 


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ