{ CITY URBAN LIVING }

Αργύρης Λούλατζης (τραγουδοποιός)


Αργύρης Λούλατζης (τραγουδοποιός)

Νέος τραγουδοποιός, με εφόδια τη μουσική δημιουργικότητα του και ασφαλή διαβατήρια τις συμμετοχές των Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη, κυκλοφόρησε η τρίτη προσωπική δισκογραφική δουλειά «Ονειρομάγια» 
Ο Αργύρης Λούλατζης έδωσε συνέντευξη στον Χρήστο Μιχαλέρη και το περιοδικό CITY.

Πώς έγινε το ξεκίνημα σου στη μουσική;
Μεγάλωσα στην πόλη των Σερρών, οπότε τα πρώτα ακούσματα, οι πρώτες μπάντες ξεκίνησαν εκεί. Μαζευόμασταν σε σπίτια, στις αυλές των σχολείων και παίζαμε μουσική. Έπειτα πήγα για σπουδές στη Θεσσαλονίκη όπου εκεί ουσιαστικά άρχισα να εμφανίζομαι σε μουσικές σκηνές. Θυμάμαι για έξι, περίπου, χρόνια παίζαμε live σχεδόν κάθε μέρα. Ωραία χρόνια κι ανέμελα. Αργότερα ήρθε ο πρώτος δίσκος με το συγκρότημα «Anasa» κι έτσι κατέβηκα Αθήνα. Εκεί τα πράγματα στην αρχή ήταν ζόρικα, αλλά με υπομονή, μεράκι και προσπάθεια ξεκίνησα να παίζω σε διάφορες σκηνές. Έκανα έναν προσωπικό δίσκο και εκεί ξεκινήσαμε με συνεργάτες - φίλους να κάνουμε περιοδείες σε επαρχίες και νησιά. Να ταξιδεύει η μουσική και τραγούδια μας, γιατί έτσι πιστεύω πως πρέπει να συμβαίνει και να γίνεται.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός σου δίσκος σε cd. Στην εποχή μας και με την παρακαταθήκη των προηγούμενων και με τους «Anasa», τι προσδοκάς, τι σημαίνει για σένα;
Αυτή η νέα δουλειά με τίτλο «Ονειρομάγια», πραγματικά την αισθάνομαι σαν να είναι η πρώτη. Έχω βγάλει άλλους δυο δίσκους στο παρελθόν, που αγαπάω πολύ τα τραγούδια τους μιας και είναι της ψυχής μου κομμάτια, αλλά ήταν σε πιο πειραματικό στάδιο. Μετά από δέκα περίπου χρόνια συνεχούς ενασχόλησης και εξέλιξης, άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια αυτό που πραγματικά ήθελα πάντα. Μέσα από πειράματα ψυχής με νταούλια, ηλεκτρικές κιθάρες και κλαρίνα βγήκε ένα αποτέλεσμα που μας άρεσε. Είχα την τιμή να συμμετέχουν και δύο αγαπημένοι μου καλλιτέχνες, ο Μίλτος Πασχαλίδης με τον οποίο ερμηνεύουμε παρέα το τραγούδι «Αμέθυστος» και ο Χρήστος Θηβαίος με τον οποίο λέμε το τραγούδι «Ονειρομάγια». Έχει να πει πράγματα στον κόσμο και αυτό που προσδοκώ είναι να ταξιδέψουμε τα τραγούδια σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη γίνεται.

Με την έως τώρα εμπειρία σου, πού δίνεις περισσότερη σημασία, ποια λάθη φοβάσαι;
Δίνω σημασία στον σεβασμό και στην εκτίμηση που πρέπει να έχουμε όλοι μεταξύ μας. Να συζητάμε ό,τι μας απασχολεί, ό,τι μας αρέσει και ό,τι δεν μας αρέσει, να μην κρατάμε και πνίγουμε μέσα μας συναισθήματα και αρνητική ενέργεια γιατί κάποια στιγμή είτε που θα σκάσεις, είτε που θα εξαφανιστείς και θα σε ψάχνουνε. Πρέπει να είμαστε καθαροί και με φως στην καρδιά μας. Αλλιώς βαδίζεις σε σκοτεινά και περίεργα μονοπάτια που μόνο καλύτερο δεν θα σε κάνουν. Όλοι κάνουμε λάθη σίγουρα και πέφτουμε. Το θέμα είναι να μη βαλτώσεις, αλλά να σηκώνεσαι στα πόδια σου και να γίνεσαι σοφότερος και καλύτερος άνθρωπος.

Την επιρροή, γενικά της μουσικής, στα μπερδεμένα μας χρόνια, πώς την εισπράττεις στις εμφανίσεις σου;
Στις live εμφανίσεις μου μέχρι στιγμής λαμβάνω μια όμορφη και θετική ενέργεια από το κοινό. Μου αρέσει να μπλέκουμε όλοι μαζί τις φωνές μας και κατ’ επέκταση τις ψυχές μας. Υπάρχει μια ανταλλαγή συναισθημάτων κι ένα μαγικό πάρε - δώσε. Στα μπερδεμένα αυτά χρόνια όπως λες είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε, να τραγουδάμε... να μαζευόμαστε γύρω απ’ τη φωτιά.

Τι μέλει γενέσθαι, όσον αφορά συναυλίες;
Όσον αφορά στις συναυλίες θα γίνουν μερικές ακόμα στην Αθήνα και έπειτα καλοκαίρι περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας - Κρήτη, Σαντορίνη, Εύβοια, Θεσσαλονίκη και όπου αλλού μας βγάλει ο δρόμος και το ταξίδι.

 
Cityportal Team:

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal