{ Μουσική }

Συνάντηση χορωδιών «Πληθυντική Αρμονία»


Ο Δήμος Παύλου Μελά διοργανώνει και φέτος, τη συνάντηση χορωδιών με τίτλο «Πληθυντική Αρμονία».

Παρά τα οικονομικά στο χώρο του πολιτισμού ο δήμος Παύλου Μελά επιμένει κι επενδύει στον πολιτισμό. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί η 7η συνάντηση την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο των Βυζαντινών Νερόμυλων(Πολίχνη).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι όπως πάντα η προβολή της χορωδιακής μουσικής, η γνωριμία και η ανάπτυξη καλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ των χορωδιών και των φορέων που εκπροσωπούν, καθώς επίσης και η προβολή του έργου των πολιτιστικών συλλόγων στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας παράδοσης. Η επιλογή των Βυζαντινών Νερόμυλων είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Το όμορφο ανοιχτό θέατρο που υπάρχει στον ίδιο χώρο, προσφέρει όλες εκείνες τις προδιαγραφές για την επιτυχή διοργάνωση της 7ης Συνάντησης Χορωδιών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα ιδιαίτερο μνημείο της πόλης με ξεχωριστό ενδιαφέρον ιστορικό και χωροταξικό Οργανωτικά θα υπάρχει διαχωρισμός των ειδών χορωδιακής μουσικής.
 
Το διήμερο 3 - 4 Ιουλίου, που θα είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση του προγράμματος των χορωδιών, θα έχει διαφορετικό ύφος κάθε μέρα και θα υπάρχει σαφής διαχωρισμός της παραδοσιακής μουσικής από την υπόλοιπη χορωδιακή μουσική. Η μία μέρα δηλαδή θα είναι η μέρα της παράδοσης και η άλλη η μέρα των υπολοίπων χορωδιών

. Μια σημαντική καινοτομία στη φετινή διοργάνωση θα είναι η υποχρέωση των παραδοσιακών χορωδιών να δουλέψουν από πριν το παραδοσιακό τραγούδι "Αλέξανδρος ο Βασιλιάς" ενώ για τις υπόλοιπες χορωδίες επιλέχθηκε το τραγούδι "Ο Παύλος Μελάς" του Τάσου Παππά. Επίσης θα δοθεί και στις δύο κατηγορίες χορωδιών να δουλέψουν και να εκτελέσουν το τραγούδι "Ναοί στο σχήμα του ουρανού" του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων 21 Ιουνίου.

 
TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ