{ Εκδηλώσεις }

Διεθνές Συνέδριο με θέμα: Lingue e culture del Mediterraneo nel dizionario


Διεθνές Συνέδριο με θέμα: Lingue e culture del Mediterraneo nel dizionario

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιάσει τους προβληματισμούς της λεξικογραφικής έρευνας στις γλώσσες και στους πολιτισμούς της Μεσογείου στα δίγλωσσα, μονόγλωσσα και ειδικά λεξικά και κυρίως στα λεξικά της ιταλικής, της γαλλικής, της ελληνικής και της ισπανικής γλώσσας. 
Απευθύνεται σε ερευνητές και σε επιστήμονες που ενδιαφέρονται για την επιστημονική έρευνα στο χώρο της λεξικογραφίας στις γλώσσες αυτές.
Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των «Ιταλικών Ημερών των Λεξικών» που έχει θεσπίσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπάρι (Ιταλία) Giovanni Dotoli και έχει εδραιωθεί σαν θεσμός. 
Το 1ο Διεθνές Συνέδριο αυτής της πρωτοβουλίας διοργανώθηκε στη Μονόπολη της Απουλίας (Ιταλία), για να ακολουθήσουν οι διοργανώσεις στις ιταλικές πόλεις Μπενεβέντο, Κάλιαρι, Νάπολη, Ρώμη, Σαλέρνο, Μεσσίνα, Μπάρι, Βερόνα, Κοσέντσα, Κατάνια και Καζέρτα, στα Τίρανα (Αλβανία) και στο Στεττίνο (Πολωνία). Το 17ο Διεθνές Συνέδριο διοργανώνεται τώρα στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 2 Ιουνίου 2015 στο ξενοδοχείο Electra Palace Hotel. 
Η έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 και ώρα 15.30. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν καθηγητές και ερευνητές από διάφορες χώρες του κόσμου.
Την Τρίτη 2 Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ. διοργανώνεται συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στην ιταλική γλώσσα με θέμα: «Λεξικά και Μετάφραση. Από το έντυπο στο ηλεκτρονικό λεξικό». Συντονίζουν τη συζήτηση Giovanni Dotoli (Πανεπιστήμιο του Μπάρι) και Ζώζη Ζωγραφίδου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
Οι γλώσσες του Συνεδρίου είναι η ιταλική και η γαλλική γλώσσα, ενώ υπάρχουν ανακοινώσεις στην αγγλική και την ισπανική γλώσσα.Οι εργασίες του Συνεδρίου είναι ανοιχτές για το κοινό και υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης παρακολούθησης.
 
Προεγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://dizionario2015.web.auth.gr/

Info

Electra Palace Hotel

1-2 Ιουνίου 2015

 

Ποιες συναυλίες και live θα γίνουν τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Εκδηλώσεις


TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal