{ Θέατρo }

Παράσταση σύγχρονου χορού «Δίνη» στο Vitruvian Thing


Παράσταση σύγχρονου χορού «Δίνη» στο Vitruvian Thing

Δίνη, Περιδίνηση, αιώνιος και συνεχής στροβιλισμός. Πρόκειται για αναπόδραστο εγκλωβισμό στις προσταγές της μοίρας ή για μια ψευδαίσθηση ελευθερίας; Το νήμα ολόκληρης της ζωής σου σε τυλίγει και σε ορίζει μέχρι τη στιγμή της πολυπόθητης απελευθέρωσης. Τότε είσαι επιτέλους αυθύπαρκτος και απόλυτος δημιουργός των πράξεών σου. Άραγε είσαι έτοιμος να αντικρίσεις τις συνέπειες; Τις συνέπειες των αποφάσεών σου. Αυτές που σαν μυθολογικά τέρατα στροβιλίζονται γύρω σου σε έναν αέναο χορό.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί μία σημαντική ενότητα στην πορεία των σπουδών τους και ίσως χωρίσουν οι δρόμοι τους, οι Μαρία Γαρέφη, Όλια Μήτσιου, Μαργαρίτα Συμεωνίδου και Κατερίνα Ταϊτζόγλου αποφασίζουν να συστηθούν στο κοινό της Θεσσαλονίκης ως ανεξάρτητες δημιουργοί. Η συνεργασία τους ξεκίνησε στα πλαίσια των σπουδών τους στην Επαγγελματική Σχολή Χορού Ανδρομάχης Καφαντάρη. Αλλά δεν παραμένει εντός ορίων. Με κοινή εμπειρία στο χώρο και πάνω απ? όλα κοινό όραμα επιχειρούν να την επεκτείνουν και να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους. Με ισχυρή θέληση κατάφεραν να υπερνικήσουν τη “Δίνη” των καταστάσεων και να πραγματώσουν τις προσδοκίες τους βάζοντας την υπογραφή τους στην τελική παρουσίαση του έργου.

1η Χορογραφία “Μ&Μ”:
Η χορογραφία αποτελεί μία συνεργατική δουλειά. Κεντρικό θέμα είναι η Μοίρα. Είναι άραγε εύκολο να δεχτείς τον αναπόδραστο ετεροκαθορισμό σου από την ίσχυρή δύναμή της; Συνειδητοποιείς τον εγκλωβισμό σου στις προσταγές του πεπρωμένου ή επιλέγεις να ζεις σε μια αδιάσειστη ψευδαίσθηση ελευθερίας; Αυτή η ελευθερία είναι μια αυταπάτη. Δε θα ποθήσεις ποτέ αυτό που πράγματι πιστεύεις ότι δεν μπορείς να αποκτήσεις. Το νήμα ολόκληρης της ζωής σου σε τυλίγει και σε ορίζει. Σε υποδουλώνει σε ένα στείρο και σκληρό συμβιβασμό. Μέχρι τη στιγμή της πολυπόθητης απελευθέρωσης. Τότε ο “δυνάστης” σου βρίσκεται έρμαιο στα χέρια σου και μπορείς να τον κάψεις στη φωτιά της ψυχής σου.

2η Χορογραφία “Το κουτί της Πανδώρας”:
Η αρχέτυπη μορφή της μητέρας όλων των γυναικών αλλά και μέγιστη η αιτία όλων των παθών. Μία πράξη αφελής, ανόητη ή ακόμη και σκόπιμη αποδέσμευσε και σκόρπισε στην ανθρωπότητα όλα τα δεινά. Τραγική συνέπεια για μία τόσο απερίσκεπτη ενέργεια. Η Πανδώρα δίνει σάρκα και οστά στο εγώ σου. Εσύ αυθύπαρκτος, αυτόβουλος, απόλυτος δημιουργός των πράξεών σου. Οι αποφάσεις δικές σου. Καθοριστικές. Και οι συνέπειες σκληρές και αμετάβλητες. Σαν μυθολογικά τέρατα στροβιλίζονται γύρω σου σε έναν αέναο χορό και συμπαρασύρουν το είναι σου στο στερέωμα του χρόνου. Ενός χρόνου καταστροφικού που κυλάει χωρίς τέλος. Η Ελπίδα έχει πια εξανεμιστεί. Δραπέτευσε.

“Δίνη”
των Μ. Γαρέφη και Μ. Συμεωνίδου
Παράσταση σύγχρονου χορού - Σάββατο 6 Μαΐου 2017
2 παραστάσεις: 20:00 και 22:00
στο Vitruvian Thing by Die Wolke art group
Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς

Είσοδος με απροσδιόριστη συνεισφορά και μόνο με κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Πληροφορίες / κρατήσεις:
http://vt.die-wolke.org/vortex - 6943 642039 [11:00 - 14:00]

Όλα τα Φεστιβάλ που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Θέατρο

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal