{ Μουσική }

Η Μεσόγειος αυτοσχεδιάζει με τους Gilad Atzmon & Αλέκο Βρέτο

Συναυλία στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα στο Λιμάνι

 

Κατηγορίες: Μουσική

Η Μεσόγειος αυτοσχεδιάζει με τους Gilad Atzmon & Αλέκο Βρέτο

Ο G. Atzmon, σαξοφωνίστας και συγγραφέας και ο Α. Βρέτος (ούτι)  καταφθάνουν σε μια συναυλία χωρίς στιλιστικές επιβολές με ανατολίτικους ρυθμούς και απαράμιλλα σόλο. Μαζί τους ο Α. Σιδέρης (μπάσο), ο Δ.Κλωνής (ντραμς) και η M. Demircioğlu (κανονάκι).

Σολίστ στο ούτι, πιανίστας και συνθέτης, ο Αλέκος Βρέτος αναμιγνύει την τζαζ, την αραβική, την λάτιν και την ελληνική μουσική σε ένα αριστοτεχνικό κοκτέιλ ήχων από παραδοσιακά και μοντέρνα όργανα.

Μαζί του, ο Gilad Atzmon, ο παγκόσμια γνωστός σαξοφωνίστας της τζαζ, που ενώνει την εκρηκτικότητα του bebop με τη μνήμη των ήχων της Ανατολής, καθώς και ο Mert Demircioglu, μία αυθεντία από την Τουρκία στο κανονάκι. Το πολλά υποσχόμενο σχήμα δημιουργεί ένα φρέσκο project, με ρεπερτόριο ειδικά διαμορφωμένο για τα 53α Δημήτρια. Το κουιντέτο συμπληρώνουν οι Δημήτρης Κλωνής στα τύμπανα και ο Απόστολος Σιδέρης στο κοντραμπάσο.

Όλοι μαζί συνθέτουν ένα μείγμα με όλα τα στοιχεία που αναδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη σε αυτό που ανέκαθεν τη χαρακτήριζε: Από την Κωνσταντινούπολη, το Ισραήλ, τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι το Νότο, οι μουσικοί συνεργάζονται για να δείξουν ότι στη μουσική δεν υπάρχουν σύνορα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Gilad Atzmon: Sax & clarinet
Αλέκος Βρέτος: Ούτι
Ελένη Βασιλειάδη: Κανονάκι
Απόστολος Σιδέρης: Μπάσο
Δημήτρης Κλωνής: Τύμπανα

53ο Φεστιβάλ Δημητρίων
Συναυλία «Η Μεσόγειος αυτοσχεδιάζει»
με τους Gilad Atzmon & Αλέκο Βρέτο

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου / 21.00
ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ στο Λιμάνι

Ναυάρχου Βότση 3, Θεσσαλονίκη 546 25

Τιμή 10 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο Άνεργοι Φοιτητές Κάτοχοι κάρτας Δημητρίων


 

 
 

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___