{ επικαιρότητα }

Κοτόπουλο µε σάλτσα λαχανικών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Κοτόπουλο µε σάλτσα λαχανικών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διαιτητικό και νόστιμο πιάτο για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν μία υγιεινή διατροφή ή να μαγειρέψουν το κοτόπουλο με έναν διαφορετικό και γρήγορο τρόπο.
 
Υλικά Συνταγής
 
    3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. χυμός λεμονιού
    2 σκελίδες σκόρδο σκόρδο πολτοποιημένο
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
    1 πράσινη πιπεριά κομμένη στα οκτώ
    2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα οκτώ
    2 κολοκύθια κομμένα σε χοντρές φέτες
    1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
    2 ντομάτες κομμένες σε καρέ
    1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές. Το βάζουμε σε μπολ και περιχύνουμε με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το λεμόνι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με τα υγρά του κι αφήνουμε να ψηθεί για 5΄-6΄. Το βγάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3΄-4΄. Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι, τις ντομάτες, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 5΄.
 
Πηγή argiro.gr

 

Δείτε επίσης: Όλα τα Φεστιβάλ που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη

 
:
Κατηγορίες: Φαγητό, Ποτό

  Διαβάστε τα τελευταία νέα του Cityportal