{ Τελευταία νέα }

Οργισμένη απάντηση Σαββίδη στο δημοσίευμα των «New York Times» που τον χαρακτηρίζει ως πράκτορα των Ρώσων

Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει το Dimera Group

 

Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Οργισμένη απάντηση Σαββίδη στο δημοσίευμα των «New York Times» που τον χαρακτηρίζει ως πράκτορα των ΡώσωνΗ New York Times, Αμερικάνικη εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας,  σε πρόσφατο δημοσίευμά της χαρακτηρίσε τον Ιβάν Σαββίδη ως τον «άνθρωπο του Κρεμλίνου στην Ελλάδα», φωτογραφίζοντας τον ουσιαστικά ως «πράκτορα» του Ρωσίας, με αφορμή τη δράση του στο πρόσφατο δημοψήφισμα στα Σκόπια με θέμα την επικύρωση ή όχι της συμφωνίας των Πρεσπών.
 
Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα του ελληνορώσου επιχειρηματία εστιάζοντας στην κατοχή ποδοσφαιρικής ομάδας και στην πολύπλευρη παρουσία του σε κάθε πτυχή της ζωής στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που κέντρισε το ενδιαφέρον των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
 
Η εφημερίδα μάλιστα στο ρεπορτάζ της, επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, που λένε ότι υπέκλεψαν μηνύματα (σ.σ. «intercepted communications») τα οποία και αποτελούν αποδείξεις  ότι ο Σαββίδης ενεργούσε ως όργανο της Ρωσίας για να υπονομεύσει μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων που θα άνοιγε το δρόμο για την ένταξη της χώρας ως «Βόρεια Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ. Η Μόσχα, η οποία βλέπει την επέκταση της συμμαχίας ως σοβαρή απειλή στα σύνορά της, ήταν αποφασισμένη να πετύχει το δημοψήφισμα να είναι κατά της συμφωνίας.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ΗΠΑ ως αντίποινα έκαναν μια ''ασυνήθιστα'' επιθετική κίνηση: Προώθησαν τα μηνύματα αυτά στην αριστερή ελληνική κυβέρνηση Τσίπρα, που απάντησε κάνοντας μια εξίσου ασυνήθιστη κίνηση: απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες από την Αθήνα και απαγόρευσε την είσοδο σε δύο ακόμα.
 
Αμερικανοί πράκτορες και διπλωμάτες παραμένουν ενθουσιασμένοι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, καθώς αν και το δημοψήφισμα τελικά ήταν αρνητικό, η απόφαση είναι υπόθεση της βουλής της πΓΔΜ που πρέπει να αποφασίσει εάν η χώρα θα ενταχθεί στην Ατλαντική συμμαχία.
 
Ο λόγος είναι ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν την έκθεση του ρόλου του Σαββίδη και την απέλαση των Ρώσων διπλωματών  μια σπάνια νίκη σε μια προσπάθεια αντίμετρων στην επιθετική ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις του Christopher R. Hill, πρώην πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην πΓΔΜ «Χτυπάμε πίσω κι εμείς τώρα δείχνοντας ότι μπορούμε να παίξουμε σκληρά. Μπορεί να αφήσουμε διαρροές, μπορέι να κάνουμε πράγματα που ίσως στο παρελθόν δεν θα κάναμε».
 
Η Μόσχα δεν ήταν ικανοποιημένη με την διμερή συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων. Σε μια διάσκεψη στην Αθήνα τρεις ημέρες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, ένας κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης εξέδωσε μια έντονη προειδοποίηση προς τη Δύση σχετικά με τα σχέδια να προσκαλέσει τη πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. O Βλαντιμίρ Α. Κιζόφ, πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε δηλώσει για το θέμα ότι «Σίγουρα, δεν θα τους ρίξουμε και πυρηνικές βόμβες, Αλλά, υπάρχουν λάθη που έχουν συνέπειες.»
 
Η Ρωσία πάντως κατηγορήθηκε και ανοιχτά και δημόσια από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την παρεμβατική του στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα του δημοψηφίσματος των Σκοπίων, διά στόματος του ίδιου Αμερικανού υπουργού Άμυνας:
 
Ο κ. Σαββίδης μάλιστα,  κατηγορείται ότι πλήρωσε τους υπέρμαχους του όχι στη μετονομασία της γείτονος χώρας με τουλάχιστον 300.000 ευρώ ή περίπου 350.000 δολάρια, ενώ ανάμεσα στους παραλήπτες των χρημάτων συμπεριλαμβάνονται πολιτικοί της πΓΔΜ, νεοσύστατες ριζοσπαστικές εθνικιστικές οργανώσεις και οργανωμένοι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Βάρδαρ, οι οποίοι διοργάνωσαν τις βίαιες διαδηλώσεις μπροστά στο κτήριο του Κοινοβουλίου στα Σκόπια.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και τα ίδια τα Σκόπια υπήρξαν κατηγορίες ότι ο Σαββίδης ενεπλάκη στα εσωτερικά της χώρας προκειμένου να επηρεάσει την έκβαση του δημοψηφίσματος.
 
Οργισμένη απάντηση Σαββίδη «Είναι εντελώς ψευδείς και ιδιαίτερα συκοφαντικές»
 
Ο κ. Σαββίδης αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες, ενώ σε ανακοίνωση της η εταιρεία χαρτοφυλακίου του ανέφερε ότι «Είναι εντελώς ψευδείς και ιδιαίτερα συκοφαντικές.»
 
Μάλιστα, προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει το Dimera Group επισημαίνοντας : «οι νομικοί μας σύμβουλοι εξετάζουν ήδη τη δυνατότητα κοινοποίησης εξωδίκου προς τη διεύθυνση του συγκεκριμένου μέσου καθώς και τις μετέπειτα νομικές ενέργειες για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων μας»
«Ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα ευφάνταστα σενάρια που αναμασά το κακόβουλο, υποβολιμαίο και συκοφαντικό δημοσίευμα των New York Times», υποστηρίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το «DIMERA Group», με αφορμή δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας περί εμπλοκής του επιχειρηματία σε προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών για λογαριασμό της Ρωσίας.
 
«Σε μία κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία βασισμένη σε σενάρια ψυχροπολεμικού μυθιστορήματος άλλων εποχών, εξελίσσεται η εμμονική και ταυτοχρόνως αποτυχημένη προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων να εμπλέξουν τον επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας».
«Σε αυτό το πλαίσιο οι νομικοί μας σύμβουλοι εξετάζουν ήδη τη δυνατότητα κοινοποίησης εξωδίκου προς τη διεύθυνση του συγκεκριμένου μέσου καθώς και τις μετέπειτα νομικές ενέργειες για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων μας».
 
Τέλος στην ανακοίνωση τονιζεται εμφατικά ότι ο κ. Σαββίδης «παραμένει αποκλειστικά και μόνον αφοσιωμένος στην αποτελεσματική υλοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών του σχεδίων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας εμπράκτως στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».
 

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___