{ Τελευταία νέα }

Δεύτερο θύμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στις Σέρρες


Κατηγορίες: Ελλάδα

Δεύτερο θύμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στις ΣέρρεςΚατέληξε 87χρονη γυναίκα που καταγόταν από το Γόνιμο και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Σερρών.

Κατέληξε σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου μία 87χρονη γυναίκα - ένα από τα τρία κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Π.Ε Σερρών. Η γυναίκα κατάγεται από το Γόνιμο και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Σερρών.

Στις 23 Ιουλίου είχαν εντοπιστεί άλλα δύο κρούσματα, σε δύο γυναίκες 42 και 82 ετών, από το Λειβαδοχώρι και την Ηράκλεια. Η 42χρονη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σερρών και η υγεία της παρουσιάζει σημαντική βελτίωση ενώ η 82χρονη δυστυχώς κατέληξε.

Τα 10 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καρδίτσας, Καβάλας, Σερρών, Πιερίας, και Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον Νομίατρο Αναστάσιο Αναστασιάδη, ήδη έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται επίγειοι ψεκασμοί στην περιοχή της Ηράκλειας, στο Λιβαδοχώρι και στο Γόνιμο.

Θυμίζουμε ότι η μεταφορά του ιού γίνεται μόνο από τα κουνούπια και το 80% των νοσούντων είναι ασυμπτωματικοί, το 19% εμφανίζει ήπια συμπτώματα και το 1% σοβαρά συμπτώματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Σερρών – Δ. Γιαννακίδου

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ