{ Τελευταία νέα }

Δήμος Καλαμαριάς: Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού στο στρατόπεδο Κόδρα


Κατηγορίες: Περιβάλλον

Δήμος Καλαμαριάς: Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού στο στρατόπεδο ΚόδραΠερισυλλογή και απομάκρυνση των σκουπιδιών, ογκωδών αντικειμένων που εναπόθεταν διάφοροι στο στρατόπεδο Κόδρα.

Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού της συνολικής έκτασης  του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 6 Mαϊου, παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, της Γενικής Γραμματέως Ελένης Φύκα και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Πρασίνου και  Ανακύκλωσης, Στυλιανού Ματσαρίδη. Η υλοποίηση των εργασιών γίνεται  πρωταρχικά για λόγους υγειονομικούς αλλά και με στόχο την υπεράσπιση του χαρακτήρα του χώρου, την περιβαλλοντική φυσιογνωμία του και την ακίνδυνη μελλοντικά  διέλευση των  πολιτών.

Οι εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου που εκτελούνται από συνεργεία και μηχανικό εξοπλισμό του Δήμου Καλαμαριάς άρχισαν με την περισυλλογή  και απομάκρυνση  των σκουπιδιών, ογκωδών αντικειμένων  και μπαζών, όπως και διαφόρων άλλων υλικών που εναπόθεταν κατά καιρούς διάφοροι  καταληψίες και ρακοσυλλέκτες.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν  με την κατεδάφιση των παράνομων παραπηγμάτων και των πρόχειρων κατασκευών που υπάρχουν μέσα στο πρώην στρατόπεδο καθώς και την απομάκρυνση των καταπατητών.

Επίσης, προωθούνται οι διαδικασίες για την απομάκρυνση και την υιοθέτηση  των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται εντός του χώρου  με την υιοθέτηση από φιλόζωους ιδιώτες.

Θα ακολουθήσει  κλάδεμα  των  δέντρων και  κοπή της χαμηλής αυτοφυούς βλάστησης (χόρτα).

Δήλωση δημάρχου Καλαμαριάς

«Τα πρώτα βήματα σε ένα από τους σπουδαιότερους ελευθέρους χώρους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης άρχισαν ήδη να  γίνονται. Γκρεμίστηκαν οι πρώτες πρόχειρες κατασκευές, απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι καταπατητές και συνεχίζουμε δυναμικά και με μεγάλη διάθεση τις εκτεταμένες παρεμβάσεις, ώστε να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών και   σταδιακά να καταστήσουμε τον χώρο, πόλο αναψυχής υπερτοπικής σημασίας».
 


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ