{ Υγεία }

Δήμος Καλαμαριάς: Μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Δήμος Καλαμαριάς: Μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊούΟι δημότες της Καλαμαριάς, για την εξυπηρέτηση τους να απευθύνονται στην υπηρεσία τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημοσίας υγείας έναντι του κορωνοϊού, παρακαλούνται οι δημότες της Καλαμαριάς, για την εξυπηρέτηση τους να απευθύνονται στην υπηρεσία τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Υποχρεωτικά ο συναλλασσόμενος θα αναφέρει τα στοιχεία επικοινωνίας του (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο και είδος αιτήματος).
 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313.314.503              Email: [email protected]
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313.314.505              Email: [email protected]
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313.314.233              Email: [email protected]
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313.314.843              Email: [email protected]

Εάν η ικανοποίηση του αιτήματος του ενδιαφερομένου δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί με την ανωτέρω διαδικασία και κρίνεται απολύτως αναγκαία η φυσική του παρουσία, τότε η προσέλευση αυτού ή του νόμιμου εκπροσώπου του στην υπηρεσία, πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης (ραντεβού), η οποία θα πραγματοποιείται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή αποστολής εγγράφου αιτήματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.  

Ενημέρωση για τα επιδόματα και τις παροχές της υπηρεσίας  

Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μετρά αντιμετώπισης των αρνητικών συνέπειων της εμφάνισης του κορωνοϊού covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του» (ΦΕΚ α΄55/11-03-2020) προβλέπονται τα ακόλουθα:  

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και Επίδομα Στέγασης

Παρατείνεται αυτόματα για ένα (1) μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων που πρέπει να επανυποβληθούν μέσα στον μήνα Μάρτιο, εφόσον δεν έχει υποβληθεί αίτηση έως 11/03/2020. Η ανάγκη προσέλευσης των ωφελούμενων περιορίζεται στις περιπτώσεις υποβολής νέας αίτησης (και όχι επανυποβολής μετά την πάροδο του εξάμηνου). Οι πληρωμές των ανωτέρω επιδομάτων θα καταβληθούν κανονικά.

Κατόπιν επανεκτίμησης της κατάστασης, θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση για την παράταση της ισχύος των ανωτέρω αιτήσεων για τον μήνα Απρίλιο.

Επίδομα γέννησης

Η προθεσμία τριών (3) μηνών για την υποβολή της αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης αναστέλλεται από την 1η Μάρτιου έως τις 30 Απρίλιου του τρέχοντος έτους. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών σε Κέντρο Κοινότητας ή σε Δήμο.

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Οι αιτήσεις για το β? τρίμηνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου αναστέλλονται έως 30 Απρίλιου 2020. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Αναπηρικά Προνομιακά Επιδόματα

Για ​αναπηρικά προνομιακά επιδόματα ​που λήγουν έως 31/03/2020 και για τα οποία εκκρεμεί ιατρική κρίση από τα ΚΕΠΑ χωρίς υπαιτιότητα του ενδιαφερομένου, παρατείνεται για τρεις μήνες η καταβολή του επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ.

Προνοιακά Αναπηρικά Επιδόματα και Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων

Αναφορικά με τις αιτήσεις αυτών των δυο επιδομάτων ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει τα εξής:

Από την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr ) τόσο για τα άτομα που αιτούνται Προνοιακού Επιδόματος Αναπηρίας (νέες αιτήσεις και αιτήσεις ανανέωσης), καθώς και αιτήσεις για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστου Υπερήλικα, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να συμπληρώνουν την online αίτηση:

Για τα Προνομιακά αναπηρικά επιδόματα στο:

https://opeka.gr/atoma-me-anapiria/ilektronikes-ypiresies/aitisi-pronoiako-anapiriko-epidoma/

Για το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστου Υπερήλικα στο:

https://opeka.gr/anasfalistoi-yperilikes/ilektronikes-ypiresies/aitisi-epidoma-anasfaliston-yperilikon/

Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να απευθύνονται στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις του οργανισμού, στα τηλεφωνά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του οπαία στο link Επικοινωνία>Τηλεφωνικός Κατάλογος ΟΠΕΚΑ (https://opeka.gr/tilefonikos-katalogos-opeka/)

Πληρωμές επιδομάτων

Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με άρθρο 22 του ν. 4659/2020, στο εξής, η καταβολή των Επιδομάτων, Παροχών, Οικονομικών και Εισοδηματικών Ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ (δηλαδή Επίδομα Παιδιού, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων, Σύνταξη Υπερήλικων, Επίδομα Ομογενών) θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα

«Μείνε στο σπίτι -είμαστε εδώ για εσάς με ένα τηλεφώνημα»

Ο Δήμος Καλαμαριάς με αίσθημα σεβασμού, αλληλεγγύης και ευαισθησίας, στέκεται κοντά στους ηλικιωμένους δημότες και σε αυτούς που έχουν την ανάγκη φροντίδας και συμπαράστασης, αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, μέσα από τις υπηρεσίες ενός σημαντικού  αριθμού εργαζομένων, διάφορων ειδικοτήτων.

Η νέα κοινωνική υπηρεσία που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας  «μείνε στο σπίτι -είμαστε εδώ για εσάς με ένα τηλεφώνημα», στηρίζει ηλικιωμένους και ανήμπορους, δίνει λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας, ενώ παράλληλα   αποφεύγονται και  οι  άσκοπες μετακινήσεις.

Η υπηρεσία αυτή  εξυπηρετεί τις ευπαθείς ομάδες , τα άτομα της τρίτης ηλικίας αλλά και τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια.

Για θέματα προμήθειας τροφίμων  οι πολίτες  μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2313 314 502, ενώ για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο: 2313 314 499.  

Γραμμή Στήριξης από Ψυχολόγο και Διατροφολόγο του Δήμου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής θέλοντας να στηρίξει τους κάτοικους του δήμου και λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πανδημία του κορωνοϊού στην καθημερινότητα τους, τόσο σε επίπεδο ψυχικής υγείας, όσο και στη διατροφή τους, τους ενημερώνει για τη λειτουργία Γραμμής Στήριξης από ψυχολόγο και διατροφολόγο του δήμου.
Η επικοινωνία μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e–mail). Ώρες επικοινωνίας: 7:00 έως 15:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας Ψυχολόγου: 2313 314 509
e-mail Ψυχολόγου: [email protected]

Τηλέφωνο Επικοινωνίας Διατροφολόγου: 2313 314 524
e-mail Διατροφολόγου: [email protected]

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ