Δήμος Νεάπολης Συκεών: Αναμορφώνονται οι σχολικές αυλές για περισσότερο παιχνίδι

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Αναμορφώνονται οι σχολικές αυλές για περισσότερο παιχνίδι

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τους μαθητές του 3ου νηπιαγωγείου Πεύκων, που επέστρεψαν στο σχολείο τους μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ένα τεράστιο κίτρινο σύστημα παιδικής χαράς με δύο μεγάλες, κόκκινες τσουλήθρες υποδέχθηκε τα παιδιά σε μία ανακατασκευασμένη αυλή, με νέο φρέσκο γρασίδι, μονοπάτι και ένα πολύχρωμο αντικραδασμικό δάπεδο ασφαλείας, σύμφωνο με τους σύγχρονους, ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
 
Οι εργασίες αναμόρφωσης του αύλειου χώρου ολοκληρώθηκαν κατά το διάστημα των εορτών, ώστε με την επιστροφή των παιδιών στις σχολικές αίθουσες και την έλευση του ανοιξιάτικου καιρού να είναι όλα έτοιμα για ανέμελο, ασφαλές και δημιουργικό παιχνίδι, σε ένα λειτουργικά και αισθητικά αναβαθμισμένο περιβάλλον.
 
Αναμορφωμένη την αυλή του σχολείου τους θα δουν το προσεχές διάστημα και οι μαθητές του 4ου νηπιαγωγείου Πεύκων, καθώς ο δήμος προγραμματίζει ανάλογες παρεμβάσεις. «Με τις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και αυτές που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ο δήμος μας φροντίζει ώστε οι χώροι που μορφώνονται και παίζουν τα παιδιά μας να αποκτήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά πιστοποίησης που απαιτούνται, προκειμένου να απολαμβάνουν ένα περιβάλλον με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και αισθητικής, αλλά παράλληλα οι χώροι αυτοί να εκπληρώνουν ταυτόχρονα και την εκπαιδευτική αποστολή τους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης.
 
Στη Νεάπολη
 
Παράλληλα, σε ολικό λίφτινγκ μπαίνουν πολύ σύντομα και το σχολικό κτίριο και η αυλή των 3ου και 5ου δημοτικών σχολείων στη Νεάπολη. Ήδη αναδείχθηκε ανάδοχος εταιρεία για τον ανασχεδιασμό του αύλειου χώρου με δημιουργία βοτανικού κήπου, ανασχεδιασμό της κεντρικής εισόδου και δημιουργία κτιστού καθιστικού, αθλητική δαπεδόστρωση με υποχώρους για την ανάπτυξη αθλοπαιδιών, επένδυση κερκίδων, προσθήκη πρασίνου, όπως επίσης παρεμβάσεις στο εσωτερικό με προσθήκη τουαλετών, αλλαγή των δαπέδων και των ψευδοροφών, αντικατάσταση κουφωμάτων, καθώς και παρεμβάσεις στο κέλυφος του 5ου δημοτικού σχολείου, συνολικού προϋπολογισμού 695.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εργασίες ανακατασκευής και αναμόρφωσης των αύλειων χώρων των σχολείων του δήμου Νεάπολης – Συκεών πραγματοποιούνται αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους.
 
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» την Τρίτη 25 Απριλίου 2017