Δήμος Νεάπολης-Συκεών: O  Σίμος Δανιηλίδης για το αποτέλεσμα της μεγάλης νίκης με ποσοστό 56%

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: O Σίμος Δανιηλίδης για το αποτέλεσμα της μεγάλης νίκης με ποσοστό 56%

«Εγγύηση σταθερότητας η αυτοδυναμία, αλλά και ευθύνη…»

«Θα αξιοποιήσουμε την αυτοδυναμία μας σε ένα πλαίσιο δημιουργικού διαλόγου και γόνιμης συνεργασίας με όλους για το καλό του τόπου μας». Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες τα μεσάνυχτα ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος εκλέγεται με ποσοστό που αγγίζει το 56% για μια νέα θητεία.
Η οριστικοποίηση του αποτελέσματος της μεγάλης νίκης βρήκε τον Σίμο Δανιηλίδη στο γραφείο του στις Συκιές να δέχεται τα συγχαρητήρια των συνεργατών και πολιτών που άρχισαν να καταφθάνουν στο δημαρχείο αμέσως με τις πρώτες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων από τα Εκλογικά Τμήματα, για να εξελιχθεί η βραδιά σε μια γιορτή. Αυτή ξεκίνησε από τις Συκιές και κατέληξε στη Νεάπολη υπό τη συνοδεία μουσικών οργάνων, με όλο και περισσότερους πολίτες να προστίθενται στην πανηγυρική πομπή.
Προάγγελος της μεγάλης νίκης, που σφραγίστηκε τα μεσάνυχτα, αποτέλεσε το πολύ θετικό κλίμα που εισέπραξε ο Σίμος Δανιηλίδης ειδικά την ημέρα της ψηφοφορίας κατά την περιοδεία του σε όλα τα Εκλογικά Τμήματα του δήμου, όπου τον υποδέχονταν μικροί και μεγάλοι ψηφοφόροι με το μήνυμα της νίκης. Έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Ευθυμία-Μαρία, ο δήμαρχος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 880 ΕΤ στο 1ο ΓΕΛ Συκεών, ο οποίος και σήμερα συνέχισε να δέχεται συγχαρητήρια των πολιτών αλλά να εισπράττει και την αγάπη τους με μηνύματα που δεχόταν στο γραφείο του.
Χαρακτηριστικό του ουσιαστικού δημιουργικού και ενωτικού μηνύματος που εξέπεμψε τα μεσάνυχτα ο Σίμος Δανιηλίδης από το δημαρχείο, απευθυνόμενος στους πολίτες που κατέκλυσαν τον χώρο, ήταν η κίνησή του να καλέσει στο βήμα τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Ζάχαρη, ο οποίος προσήλθε για να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στον δήμαρχο. «Μετά το τέλος του αγώνα δίνουμε συγχαρητήρια στην καλύτερη ομάδα που κερδίζει» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία Συνεργασία», εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στον δήμαρχο και υπογραμμίζοντας ότι «σε όλα τα καλά και τα σωστά θα είμαστε δίπλα σας». 
«Είμαι χαρούμενος που γίνεται αυτό σήμερα γιατί λίγες φορές υποψήφιος δήμαρχος αντίπαλου συνδυασμού έχει συμβεί να έρθει σε εκδήλωσή μας και τον ευχαριστούμε», απάντησε ο Σίμος Δανιηλίδης για να επαναλάβει την αποφασιστικότητά του για «κλίμα γόνιμο και δημιουργικό στο Δημοτικό Συμβούλιο». Σημειώνεται ότι ο συνδυασμός του κ.Ζάχαρη, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 19,64%.
 
«Ισχυρή διοίκηση…»
 
Με δήλωσή του μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος των εκλογών της 26ης Μαΐου, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης εκφράζει τις ευχαριστίες του στους συνδημότες μας για την ανανέωση της εμπιστοσύνης, δεσμευόμενος παράλληλα για μια νέα δημιουργική θητεία σε κλίμα συνεργασίας. Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής: 
«Την Κυριακή οι πολίτες μάς έδωσαν µια μεγάλη νίκη, µε ποσοστό 56%. Μας εμπιστεύθηκαν ξανά. Μας δίνουν την ευκαιρία να συνεχίσουµε τη δηµιουργική µας πορεία µε προτεραιότητα την πόλη και τον άνθρωπο.
Σας ευχαριστούµε όλους γι? αυτή τη μεγάλη τιµή που µας κάνατε, να µας αναδείξετε για ακόµη µία φορά, µε αυξηµένα ποσοστά, στη διοίκηση του δήµου. Σας ευχαριστούµε, µε τη διαβεβαίωση πως θα τιµήσουµε, όπως πάντα, την επιλογή σας. 
»Στη σύντοµη προεκλογική περίοδο είχαµε την ευκαιρία να θυµίσουµε το έργο µας, να προβάλουµε το πρόγραµµά µας, να αντιπαρατεθούµε µε επιχειρήµατα και αλήθειες. Γιατί είναι βαθιά µας πεποίθηση πως όποιος πολιτεύεται µε αλήθειες, πάντα κερδίζει. Όσοι άσκησαν πολιτικές ψέµατος, επενδύοντας στον διχασµό της κοινωνίας, έχασαν. Όσοι καλλιέργησαν επικίνδυνες τοπικιστικές αντιλήψεις, αποµονώθηκαν. Όσοι επένδυσαν αποκλειστικά στην καταγγελία και την άρνηση, διαψεύστηκαν. Οι πολίτες µε το αλάνθαστο κριτήριό τους αποφάσισαν και έδωσαν στον κάθε έναν από όσους διεκδικήσαµε τη διοίκηση του δήµου, τη θέση που µας αξίζει. Αυτή τη θέση, εµείς, θα τη διαχειριστούµε µε απόλυτη υπευθυνότητα.
»Οι εκλογές, όµως, τελείωσαν. Η μεγάλη αυτοδυναµία είναι ταυτόχρονα µια μεγάλη ευθύνη. Ο δήµος µας έχει µία ισχυρή διοίκηση. Έχει ένα σχεδιασµό έργων και δράσεων  που συνεχίζεται. Η αυτοδυναµία του 56% είναι εγγύηση σταθερότητας στη διοίκηση του δήµου και τη διαχείριση των δηµοτικών υποθέσεων. Είναι εγγύηση μιας σίγουρης πορείας για την επίτευξη των στόχων που θέσαµε µε το πρόγραµµά µας. Είναι εγγύηση για την ενίσχυση και διεύρυνση των κοινωνικών και αναπτυξιακών µας πολιτικών. Είναι εγγύηση για την αποτελεσµατικότητα των διεκδικήσεων και των αγώνων µας προς την κεντρική εξουσία, για αυτά που δικαιούται ο τόπος και αξίζουν οι πολίτες.
»Η αυτοδυναµία που µας έδωσαν οι δηµότες δεν είναι µια λευκή επιταγή. Είναι η έµπρακτη αποδοχή του έργου µας, αλλά και η επισήµανση των αδυναµιών ή των καθυστερήσεών µας. Είναι η έγκριση των προγραµµατικών µας δεσµεύσεων, αλλά και η απαίτηση για την τήρησή τους. Είναι η εντολή να πάµε τον τόπο µας µε σιγουριά μπροστά.
»Σε αυτή την πορεία δεν θα πάµε µόνοι µας, διαχειριζόµενοι αλαζονικά το μεγάλο ποσοστό της νίκης µας. Δεν είχαµε και εξακολουθούµε να µην έχουµε τέτοια αντίληψη. Δεσµευτήκαµε πριν τις εκλογές πως θα διαµορφώσουµε ένα πλαίσιο διαλόγου, συναπόφασης και συνεργασίας µε όλους. Θα το κάνουµε.
»Δεσµευτήκαµε πως θα διοικήσουµε επιδιώκοντας πάντα συναινέσεις και συµπορεύσεις. Θα το κάνουµε. Δεσµευτήκαµε πως θα λογοδοτούµε στους πολίτες στο πλαίσιο της εµπεδωµένης πλέον διαφάνειας που κατοχυρώσαµε στο δήµο. Θα το κάνουµε.
»Έτσι θα προχωρήσουµε µε διαφάνεια, λογοδοσία και συνεργασία. Θα προχωρήσουµε πιο γρήγορα, πιο αποτελεσµατικά, πιο αποφασιστικά. Θα προχωρήσουμε ξανά μαζί».
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως