{ Παιδί }

Δήμος Παύλου Μελά: Επιστρέφουν στα θρανία με ασφάλεια οι μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων


Κατηγορίες: Παιδί

Δήμος Παύλου Μελά: Επιστρέφουν στα θρανία με ασφάλεια οι μαθητές Δημοτικών και ΝηπιαγωγείωνΟ Δήμος Παύλου Μελά είχε προχωρήσει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σε απολυμάνσεις όλων των σχολικών κτιρίων νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων γενικών και ΕΠΑΛ, παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και άλλων δημοτικών κτιρίων.

Μετά την έναρξη των μαθημάτων για την Γ' Λυκείου στις 11 Μαΐου και για Γυμνάσια, Α΄- Β΄ Λυκείου στις 18 Μαΐου, ολοκληρώνεται η επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την επιστροφή των μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων στα θρανία, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020.

Στον Δήμο Παύλου Μελά, η Αντιδημαρχία Παιδείας, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και το Τμήμα Παιδείας, σε συνεργασία με τους Διευθυντές/τριες των Δημοτικών σχολείων και τις προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού και προετοιμασίας των σχολείων πρωτοβάθμιας Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας, ώστε να επιστρέψουν οι μικροί μαθητές με ασφάλεια στο σχολείο τους και να διασφαλιστεί η εύρυθμη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ο Δήμος Παύλου Μελά είχε προχωρήσει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σε απολυμάνσεις όλων των σχολικών κτιρίων νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων γενικών και ΕΠΑΛ, παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και άλλων δημοτικών κτιρίων. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκε σχολαστική καθαριότητα σε όλους τους χώρους των σχολείων, βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)  ώστε με την έναρξη των μαθημάτων να υπάρχει ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνδυασμό με τα υλικά που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών, μερίμνησε για την προμήθεια κατάλληλων αντισηπτικών, χειροπετσετών  μιας χρήσης, αλκοολούχων  απολυμαντικών  επιφάνειας  με ψεκαστήρα ενώ δόθηκαν στα σχολεία παχύρευστες χλωρίνες και γάντια μιας χρήσης.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής Επαμεινώνδας Σέγκουλης εύχονται σε μαθητές, καθηγητές και γονείς δύναμη και κουράγιο ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία και ασφάλεια και η φετινή σχολική χρονιά.


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ