Site icon Cityportal.gr

Δήμος Παύλου Μελά: Έσπασε το φράγμα των 700 καρτών υγείας το Κοινωνικό ιατρείο

Δήμος Παύλου Μελά: Έσπασε το φράγμα των 700 καρτών υγείας το Κοινωνικό ιατρείο

Πάνω από εφτακόσιες κάρτες υγείας ανασφάλιστων πολιτών εκδόθηκαν από το κοινωνικό ιατρείο του δήμου Παύλου Μελά, ένα χρόνο μετά τη λειτουργία του.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοινωνικό ιατρείο της Βόρειας Ελλάδας το οποίο πλαισιώνεται από ένα δίκτυο δεκάδων λειτουργών υγείας (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές) διοικητικών και άλλων πολιτών. Το ιατρείο απευθύνεται σε όλους όσους βιώνουν, για διάφορους λόγους, αποκλεισμό από την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υγεία και φάρμακα.

Στο Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργούν οφθαλμιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, φαρμακείο, παιδιατρικό, καρδιολογικό, πνευμονολογικό, ορθοπεδικό, ψυχολογικό, γυναικολογικό, ωτορινολαρυγγολογικό, οδοντριαντρείο, γαστρεντερολογικό και γενικός χειρουργός Μεταξύ άλλων διαθέτει έναν υπερσύγχρονο υπερηχοτομογράφο ενώ ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τα ανασφάλιστα παιδιά.

Το κοινωνικό ιατρείο έχει καταξιωθεί και στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, που αυξάνει σταθερά τις δωρεές προς αυτό, κυρίως σε υλικά πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα, και σε χρήματα. Πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος μαζί με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Σπυριδούλα Αδαμοπούλου συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με τους εθελοντές γιατρούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους που προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους σε ανασφάλιστους πολίτες.
 
«Η πλήρης κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναγκάζει τους πολίτες να στραφούν στις εθελοντικές δομές παροχής πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, που ήδη και αυτές βρίσκονται εδώ και καιρό στα όριά τους. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εθελοντές ιατρούς οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στήριξαν την προσπάθειά μας.

Επιδιώκουμε την παροχή ενιαίων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε μόνιμη βάση για όλους τους ανασφάλιστους δημότες μας. Η Διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει να απλώνει ένα δίχτυ αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στην οικογένεια, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στον πολίτη που πλήττεται από την οικονομική κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παύλου Μελά.
 
Το Κοινωνικό Ιατρείο στεγάζεται σε κτίριο του δήμου στην Πολίχνη, στην οδό Αγίας Μαρίνης 4 και η λειτουργία του εντάσσεται στο ευρύ πλαίσιο του πυλώνα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την έμπρακτη στήριξη των δημοτών για ανθρωπιστική προσφορά και συμπαράσταση. Το Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 020160 2310 020165.

Οι εθελοντές ιατροί του κοινωνικού ιατρείου είναι οι εξής: Κωνσταντίνος Τερζής, Ριόλα Γρηγοριάδου, Αλέξανδρος Κανάρης, Θεόδωρος Κοπατσάρης, Χρήστος Αυγερινός, Ευρώπη Μιχαηλίδου, Άγγελος Κατικαρίδης, Κώστας Μιχαηλίδης, Δέσποινα Ευσταθιάδου, Μιχάλης Ματζούφας, Μιχαηλίδης Άρης, Καλπακίδης Λάζαρος, Στεργιανούδης Παναγιώτης, Γεώργιος Αναστασιάδης, Γεώργιος Παπαδάτος, Ροβέρτος Μιχαήλ, Δημήτριος Ιωαννίδης, Ελευθέριος Ροβίθης, Ιωάννης Γιαννακάκης, Ευρώπη Παπαδοπούλο, Χουσείν Μπαλτατζή, Μπαγιατζίδης Άμλετ, Μαρία Ισαακίδου, Ηλίας Γρηγοριάδης, Δήμητρα Τσιάντου, Μαρία Καρανίκα, Παρασκευή Τσαφαρίδου, Μιχαήλ Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Καλπαζίδης, Αικατερίνη Παυλίδου.

Exit mobile version