Δήμος Θεσσαλονίκης: Αντεγκλήσεις και παραιτήσεις για τους διαγωνισμούς στην καθαριότητα

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αντεγκλήσεις και παραιτήσεις για τους διαγωνισμούς στην καθαριότητα

Οι διαγωνισμοί στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και σήμερα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, να έρχεται σε αντιπαράθεση με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γειτονιές σε Δράση», Ελεάννα Ιωαννίδου.
 
Ο κ. Παππάς με επιστολή του, ζήτησε από την κ. Ιωαννίδου να ανακαλέσει «όσα μεμπτά, καταφρονητικά, προσβλητικά, άκρως επιλήψιμα και συκοφαντικά ελέγχθηκαν εις βάρος μου περί δήθεν σκανδάλου σε συμβάσεις καθαριότητας και συναφών δραστηριοτήτων μου ως αντιδημάρχου των αρμοδίων υπηρεσιών που προΐσταμαι, τα οποία τυγχάνουν όλα πλήρως ανυπόστατα, αναληθή και αναπόδεικτα, καθώς και τους χαρακτηρισμούς μου από αυτήν ως διεφθαρμένου, ανικάνου, επικίνδυνου και παρασιτικού».
 
Επίσης, στην επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Παππάς πρόσθεσε πως εάν η επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση», δεν ανακαλέσει έως τις 3 Ιουνίου, θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα.
 
Αναφερόμενη στο θέμα που προέκυψε με τον αντιδήμαρχο, η κ. Ιωαννίδου δήλωσε πως «σέβομαι απόλυτα την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψη του κ. Παππά. Η πολιτική κριτική αφορά σε πράξεις και όχι σε πρόσωπα». Μάλιστα στην τοποθέτησή της, κατέληξε λέγοντας «Θανάση, κι εγώ σ’ αγαπώ» και του συνέστησε να προσέχει τους δικηγόρους που «θέλουν να του φάνε τα λεφτά».
 
Λίγο νωρίτερα, η κ. Ιωαννίδου είχε ανακοινώσει την παραίτησή της από τις «Γειτονιές σε Δράση» και πως από την επόμενη συνεδρίαση, εκπρόσωπος της παράταξης θα είναι η Μόνικα Αϊβάζογλου.
 
«Έλαβα μέρος στο ανοιχτό κάλεσμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και επιλέχτηκα να συνδράμω στο συντονισμό των δράσεών της για την προστασία των προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι νέες αρμοδιότητές μου στο διεθνή αυτό οργανισμό, ο οποίος παραμένει προσηλωμένος στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, άρα πολιτικά ουδέτερος, είναι ασύμβατες με το ρόλο και τις αρμοδιότητες της δημοτικής συμβούλου”, είπε η κ. Ιωαννίδου.
 
Παραίτηση και δημοτικού συμβούλου λόγω διαγωνισμών καθαριότητας
 
Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου Επιτροπής Βεβαίωσης Καλής Εκτέλεσης Εργασιών της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη, Λάζαρος Ζαχαριάδης.
 
Στην επιστολή του κάνει λόγο για μη πληροφόρηση του σχετικά με διαγωνισμούς στον τομέα της καθαριότητας:
 
«Περίμενα ότι η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θα προέβαινε σε ενέργειες που να δηλώνουν την επιθυμία και την πρόθεσή της να εμποδίσει την επανεμφάνιση παρόμοιων προβλημάτων. Δυστυχώς όμως, όλους αυτούς τους μήνες δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου κάτι σχετικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου, στηλίτευσε για μια ακόμη φορά τον τρόπο που χειρίστηκε η διοίκηση την υπόθεση των διαγωνισμών καθαριότητας. Πηγή: makthes.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως