{ Τελευταία νέα }

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εγκρίθηκε η μείωση των δημοτικών τελών κατά 12,5% για το 2020


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εγκρίθηκε η μείωση των δημοτικών τελών κατά 12,5% για το 2020Εγκρίθηκε η μείωση των δημοτικών τελών κατά 12,5% για το 2020 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε λόγος για αθέτηση της προεκλογικής δέσμευσης του δημάρχου, για μείωση στο 50% από τον πρώτο χρόνο διοίκησης.
 
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας  απάντησε στην κριτική που του ασκήθηκε ως εξής."Μπορώ να αντιληφθώ την πίκρα που έχουν κάποιοι για την ήττα τους στις εκλογές. Αντιπαρέρχομαι τα περί ψεμάτων, τα περί πολιτικής ηθικής. Πίστευα ότι κάποιοι άνθρωποι ξέρουν να χάνουν. Ελπίζω ότι ξέρετε να χάνετε, όπως ξέρετε και μαθηματικά. Τέσσερα χρόνια επί 12,5% ίσον 50%".
Στη συνέχεια ανέφερε ότι η διοίκηση εισηγείται οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών "σε κάθε ιδιοκτησία, σε κάθε κατοικία, σε κάθε επιχειρηματική στέγη, σε κάθε κατάστημα. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μειωθεί επιτέλους στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό τα ανταποδοτικά τέλη στους μετρόπληκτους. Κάτι που το οφείλει η πόλη μας".
Για "συνειδητή εξαπάτηση" του λαού της Θεσσαλονίκης από την πλευρά Ζέρβα έκανε λόγο ο  Γιώργος Ορφανός, παραθέτοντας προεκλογικά δημοσιεύματα στα οποία υποσχόταν μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% στον πρώτο χρόνο της δημαρχίας του.
 
"Η πρόταση που ήρθε δεν έχει σχέση με αυτά που είπε ο κ.Ζέρβας στο λαό της Θεσσαλονίκης. Είναι συνειδητή εξαπάτηση", είπε ο κ.Ορφανός και πρόσθεσε "Καλώ τον δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης γιατί είπε ψέματα συνειδητά με στόχο να κερδίσει τη δημαρχία.
 
Από τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γάκης με αφορμή τη συζήτηση έκανε λόγο για "πολιτική ηθική και πολιτική πρακτική". "Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών και προβληματίστηκα πως μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. 'Οσο αποθεματικό και να είχε ο δήμος θα είχε ροκανιστεί σε μια τετραετία", είπε  και στη συνέχεια έθεσε το ερώτημα εάν η μείωση των δημοτικών τελών θα φέρει και μείωση των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους δημότες.
Στις μειώσεις των δημοτικών τελών αναφέρθηκε και η δημοτική σύμβουλος, 'Ελλη Χρυσίδου, εκ μέρους της παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί" η οποία δήλωσε ότι "Στο σύνολο των τελευταίων χρόνων οι μειώσεις των δημοτικών τελών έφτασαν στις οικίες το 50%. Η μείωση του 12,5% έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του δημάρχου".
 
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ