Δήμος Ωραιοκάστρου: Φορητοί υπολογιστές στα δημοτικά σχολεία για την υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης

Δήμος Ωραιοκάστρου: Φορητοί υπολογιστές στα δημοτικά σχολεία για την υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης

Την πρωτοβουλία να εξοπλίσει τα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται εντός της ζώνης ευθύνης του με φορητούς υπολογιστές ανέλαβε ο δήμος Ωραιοκάστρου, ώστε να υποστηρίξει τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, που υιοθετήθηκε από το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναλήφθηκε έπειτα από σχετική κατεύθυνση που δόθηκε από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, με σκοπό αφενός να εξοπλιστούν τα σχολεία με τα κατάλληλα ψηφιακά μέσα και αφετέρου να στηριχθούν μαθητές που ενδεχομένως δεν έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Η παράδοση των φορητών υπολογιστών στους διευθυντές των δημοτικών σχολείων άρχισε σήμερα Τρίτη 12 Μαϊου 2020 παρουσία του προέδρου της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βαγγέλη Χατζηαντωνίου. Ψηφιακός εξοπλισμός θα παραδοθεί στους διευθυντές όλων των δημοτικών σε Καλλιθέα, Μυγδονία και Ωραιόκαστρο.

«Ακολουθώντας τις οδηγίες που δόθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία, προμηθευτήκαμε μέσα από τη σχολική επιτροπή από δύο φορητούς υπολογιστές για κάθε δημοτικό σχολείο. Οι υπολογιστές αυτοί αποτελούν ιδιοκτησία των σχολείων και, όπως ορίζεται από σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μπορούν να παραδίδονται με μέριμνα των οικείων διευθυντών προς προσωρινή χρήση σε μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση με ονομαστικά πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής για όσο διάστημα αυτό απαιτηθεί», εξήγησε ο κ. Χατζηαντωνίου, προσθέτοντας ότι ψηφιακός εξοπλισμός θα παραδοθεί και στα νηπιαγωγεία, για να υποστηρίξουν τις ηλεκτρονικές εγγραφές.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως