{ Τελευταία νέα }

Διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για τη νέα τουρκική NAVTEX

 

Κατηγορίες: Πολιτική

Διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για τη νέα τουρκική NAVTEXΣε αυστηρή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα έχει προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική διπλωματία

Η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα έχει προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για τη νέα τουρκική NAVTEX. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη εγείρει το θέμα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, καθώς και στις πρωτεύουσες των μόνιμων μελών του ΣΑΗΕ. 
 
Η ανακοίνωση:
«Η σημερινή αναγγελία τουρκικών ερευνών σε τμήμα ελληνικής υφαλοκρηπίδας με νέα παράνομη τουρκική Navtex συνιστά κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.
 
Καταδεικνύει την εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα και την απόλυτη περιφρόνηση, από πλευράς της, του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, των κανόνων καλής γειτονίας, καθώς και των προτροπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η Πρεσβεία μας στην Άγκυρα έχει ήδη προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ οι αρχές μας έχουν ήδη εγείρει το θέμα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ, καθώς και στις πρωτεύουσες των μονίμων μελών του ΣΑΗΕ.
 
Καλούμε την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα και υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.
 
Ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα στην περιοχή είναι ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας».

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ