16.2 C
Thessaloniki
18.4 C
Athens

Διαδικτυακή διήμερη δωρεάν συναυλία «Φύσηξε ο Βαρδάρης» για την ενίσχυση του ΣΜΒΕ

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου – Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, σας παρουσιάζουν την μεγάλη διαδικτυακή συναυλία «Φύσηξε ο Βαρδάρης».

Πάνω από 120 μουσικοί, τραγουδιστές και δημιουργοί της Θεσσαλονίκης, χωρισμένοι σε 9 μουσικά υποσύνολα, ενώνουν τις δυνάμεις τους αφιλοκερδώς, για μια μοναδική συναυλία η οποία θα προβληθεί σε δύο μέρη, στις 2 & 3 Μαΐου στην ΕΡΤ3!

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ) ενώνουν τις δυνάμεις τους και «φουντώνουν» τη δημιουργική φλόγα της πόλης.
Το μουσικό αποτέλεσμα που δημιούργησε 2 μοναδικές συναυλίες, διάρκειας 90 λεπτών η κάθε μια, με συμμετέχοντες πάνω από 120 μουσικούς, τραγουδιστές και δημιουργούς της Θεσσαλονίκης, διαμοιρασμένους σε εννιά μουσικά υποσύνολα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό της πόλης από τις 22 Μαΐου η πρώτη και από 23 Μάιου η δεύτερη. Η μετάδοση της εκδήλωσης θα γίνει από το κανάλι του ΟΜΜΘ στο ΥouΤube (https://www.youtube.com/user/Tchgreece) και από το κανάλι του ΣΜΒΕ (Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος – YouTube)

Οι συναυλίες οδηγούν την νέα γενιά μουσικών, καλλιτεχνών και δημιουργών της πόλης μας στο να πρωτοστατεί, οργανώνει και υλοποιεί. Παρούσα και η παλαιότερη «φρουρά» μέσα από μια αντιπροσωπευτική και ουσιαστική εκπροσώπηση. Αναδεικνύοντας την αλληλεγγύη ως μέγιστο αγαθό, συναντιούνται δημιουργικά οι καλλιτεχνικές τάσεις, τα χρώματα, η διαφορετικότητα, αλλά και η πολυπολιτισμική παράδοση της Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφιλοκερδώς, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχει πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό συνδυάζεται με τον τρόπο αυτό για πρώτη φορά και αποκτά «σώμα» και «υπόσταση» επάνω στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής. Τα 9 μουσικά σύνολα που συμμετέχουν, είναι ορχήστρες που δημιουργήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες της συναυλίας, ενώ το εγχείρημα υποστηρίζει και η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι υποδομές και το προσωπικό του ΟΜΜΘ υποστήριξαν το μουσικό δυναμικό της πόλης μας για να δημιουργηθεί τελικά μια μουσική πανδαιδία 250 λεπτών, που θα προβληθεί σε 2 μέρη στις 22 και 23 Μαΐου από τα κοινωνικά δίκτυα του ΟΜΜΘ και του ΣΜΒΕ.

Τις συναυλίες προλογίζει και σχολιάζει επί σκηνής, επίσης αφιλοκερδώς, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Οι διαδικτυακές συναυλίες που προβάλλονται δωρεάν, έχουν σαν σκοπό την ενίσχυση του ταμείου αλληλοβοηθείας του ΣΜΒΕ. Επίσης την στήριξη και διάδοση του έργου του Κοινωνικού Ιατρείου – Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, το οποίο σε συνεννόηση με τον ΣΜΒΕ, και σε συνεργασία με 30 ανεξάρτητους γιατρούς – επαγγελματίες της υγείας, στάθηκε αλληλέγγυο και έδωσε την δυνατότητα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, άκριτα, στο σύνολο των καλλιτεχνών της πόλης, που πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν στη δίνη της πανδημίας άνεργοι και ανασφάλιστοι.

Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, μπορεί όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί προαιρετικά «εισιτήρια» των 5 ευρώ και 10 ευρώ από το www.tch.gr και από τον ticketservices.gr. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον ΣΜΒΕ, για το λόγο αυτό όσα περισσότερα «εισιτήρια» αγοραστούν τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τελικό ποσό ενίσχυσης.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΜΜΘ κ Βασίλης Γάκης δήλωσε με την ευκαιρία της συναυλίας ότι «το Μέγαρο, υπηρετώντας με συνέπεια τον στόχο της στήριξης αλλά και της ανάδειξης του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού, ένα στόχο που ακολουθήσαμε σε όλη την περίοδο της πανδημίας, συνέπραξε αυτή τη φορά με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος. Η συνέργεια μας συνδυάζει τη μουσική και ακόμα ένα ουσιαστικό σκοπό, αυτόν της ενίσχυσης του ΣΜΒΕ αλλά και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Είναι η δεύτερη ενέργεια στήριξης του Συλλόγου καθώς τα Χριστούγεννα, ο ΟΜΜΘ τον στήριξε οικονομικά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του στα νοσοκομεία της πόλης».

Οι καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης σε μια συνάντηση γενεών, συνομιλούν μέσα από την τέχνη τους, προσπαθώντας να μειώσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας και να μας δώσουν αφορμές να κοιτάξουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία.

Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλική τους συμμετοχή στη συναυλία τους Αργύρη Μπακιρτζή, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Γιώργο Καζαντζή, Λιζέτα Καλημέρα, Δημήτρη Μυστακίδη, Νίκο Ντουνούση, Πέτρο Παρασκευά καθώς και όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και με πολλή αγάπη σε αυτή την καλλιτεχνική προσπάθεια.

«Φύσηξε ο βαρδάρης»
Διαδικτυακή συναυλία
Διοργάνωση:
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος
Με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Τα μουσικά σύνολα της συναυλίας είναι:

Λαϊκή Ορχήστρα
Σύνολο Βαλκανικής Μουσικής
Big Band
Σύνολο Σύγχρονης Μεσογειακής Μουσικής
Σύνολο Σύγχρονης Ελληνικής Τραγουδοποιίας
Vocal Ensemble
Ethnic Fusion και Blues Rock Ensemble
Συμφωνικό Post Rock

Μαζί τους θα συμπράξουν σε ορισμένα έργα και μέλη της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Συντελεστές – Υπεύθυνοι συνόλων:

Επιμέλεια Λαϊκής Ορχήστρας: Δημήτρης Σφίγγος
Ενορχηστρώσεις για τη Λαϊκή Ορχήστρα: Ηρακλής Βαβάτσικας
Επιμέλεια ορχήστρας για το Σύνολο Βαλκανικής Μουσικής: Θάνος Σταυρίδης
Επιμέλεια ορχήστρας για την Big Band του ΣΜΒΕ – ενορχηστρώσεις (για τα τραγούδια με τη MOYSA): Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος
Επιμέλεια ορχήστρας για το Σύνολο Σύγχρονης Μεσογειακής Μουσικής: Βασίλης Ζιγκερίδης
Οι ενορχηστρώσεις για το συγκεκριμένο σύνολο έγινα ομαδικά.
Διεύθυνση ορχήστρας – ενορχηστρώσεις για το Σύνολο Ελληνικής Τραγουδοποιίας: Νίκος Χρηστίδης
Διασκευή-πολυφωνική επεξεργασία για το Vocal Ensemble: Μέλα Γεροφώτη & Ελένη Δημοπούλου
Συντονισμός: Νόνικα Μαλκουτζή
Επιμέλεια ορχήστρας για το Fusion Ensemble – Blues Rock Ensemble και Post Rock Ensemble: Άγγελος Αθανασιάδης
Η ενορχήστρωση στο κομμάτι In the chronicles of mediocre egos, που παίχτηκε σε σύμπραξη με τη MOYSA, έγινε από τους “Once upon a winter”
Διεύθυνση ορχήστρας της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Η συναυλία θα παρουσιαστεί δωρεάν σε δυο μέρη στις 2 & 3 Μαΐου και στις 22 & 23 Μαΐου
  • 1η παρουσίαση από την ΕΡΤ3 στις 2 & 3 Μαΐου 2021
  • 2η παρουσίαση σε online streaming από το Youtube στις 22 & 23 Μαΐου 2021
    (έναρξη streaming: 19:00)

Ενισχύουμε τους σκοπούς του ΣΜΒΕ με προαιρετική αγορά εισιτηρίων στην τιμή των 5 ευρώ και των 10 ευρώ από το www.tch.gr .

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και  παγκοσμίως


 

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
16.4 ° C
18.9 °
13.9 °
80 %
0.5kmh
2 %
Τε
22 °
Πε
25 °
Πα
25 °
Σα
22 °
Κυ
23 °