{ Διεθνή }

Διάγγελμα Μέρκελ για κορωνοϊό: «Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο»


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Διάγγελμα Μέρκελ για κορωνοϊό: «Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο»Σκοπός είναι να επιβραδυνθεί η εξάπλωση, ώστε επιστήμονες και υγειονομικές αρχές να κερδίσουν χρόνο.

«Τέτοια μέτρα δεν έχουν ληφθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η ελευθερία μετακίνησης είναι ένα δικαίωμα που αποκτήθηκε πολύ δύσκολα και αυτή η κατάσταση θα είναι προσωρινή» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας και πρόσθεσε «Τα πράγματα είναι σοβαρά. Ο ιός αλλάζει δραματικά τη ζωή μας. Γνωρίζω πόσο σκληρό είναι να κλείνουν αίθουσες εκδηλώσεων, σχολεία, κέντρα φροντίδας και παιδικοί σταθμοί. Έχουμε λάβει μέτρα που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στο παρελθόν της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας».
Όπως είπε, επειδή δεν υπάρχει ακόμα κανένα εμβόλιο και καμία θεραπεία για τον νέο ιό, ο βασικός σκοπός είναι να επιβραδυνθεί η εξάπλωση, ώστε επιστήμονες και υγειονομικές αρχές να κερδίσουν χρόνο.
Η καγκελάριος Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι το πόσα θύματα θα υπάρξουν,  θα εξαρτηθεί από την αποφασιστικότητα και την πειθαρχία, που θα δείξει ο καθένας στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ