Διάγγελμα Πούτιν - Η απάντηση στον Γεβγκένι Πριγκόζιν και στη Wagner

Τεταμένο κλίμα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Ρωσία και οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή σε τουλάχιστον δύο πόλεις, τη Μόσχα και το Ροστόφ, μετά τις δηλώσεις του αρχηγού της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας.

Ο πρώην συνεργάτης του Πούτιν ζητάει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον στρατηγό Βαλερί Γκερασίμοφ και προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει προς τη Μόσχα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθύνεται με διάγγελμά του στον λαό της χώρας του μετά την εξέγερση του Γεβγκένι Πριγκόζιν και της μισθοφορικής ομάδας του, της Wagner.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε έκκληση για ενότητα και μίλησε για ανθρώπους που «εξαπατήθηκαν και σύρθηκαν σε μια εγκληματική περιπέτεια», αναφερόμενος στους μαχητές της Wagner χωρίς, όμως, να τους κατονομάσει.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι το μέλλον της Ρωσίας είναι σε κίνδυνο, περιγράφοντας τις ενέργειες όσων έχουν προχωρήσει σε ανταρσία ως «πισώπλατη μαχαιριά». Οποιος παίρνει τα όπλα εναντίον μας είναι προδότης, τονίζει ο Πούτιν.

Αυτοί που διαιρούν τη Ρωσία θα τιμωρηθούν, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας για «αναπόφευκτη τιμωρία».

Ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή επιβλήθηκε αντιτρομοκρατικό καθεστώς στη Μόσχα και αρκετές άλλες περιοχές. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι όλες «οι απαραίτητες εντολές έχουν δοθεί» για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

«Η Ρωσία δίνει την πιο σκληρή μάχη για το μέλλον της, όλος ο μηχανισμός της Δύσης είναι εναντίον μας. Η Ρωσία θα αμυνθεί, πρόκειται για προδοσία, για πισώπλατο μαχαίρωμα». «Η κατάσταση στο Ροστόφ είναι δύσκολη, οι άντρες του ρωσικού στρατού έχουν λάβει εντολή να εξουδετερώσουν τους επαναστάτες».

 

Ουκρανική αντίδραση

Με τρεις λέξεις ήρθε η αντίδραση του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας, μέσω Twitter: Εμείς το παρακολουθούμε.

 

 

 


Διεθνή 24 Ιουλίου 2023

Διαβάστε σχετικά

Γεβγκένι Πριγκόζιν: «Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε και οι 25.000»

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως