28.8 C
Thessaloniki
29.1 C
Athens

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΛΑΤΩΝ: 25 χρόνια ολοκληρωμένες διαγνωστικές υπηρεσίες

Τα εργαστήρια της ΠΛΑΤΩΝ καθιερώθηκαν στον ιατρικό χώρο και στη συνείδηση των εξεταζομένων ως τα πλέον αξιόπιστα και εξειδικευμένα διαγνωστικά εργαστήρια-πολυιατρεία, με πολυετή εμπειρία στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Το ανθρώπινο δυναμικό τους έχει ως βασική αρχή τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος, αντιλαμβανόμενο τις ιδιαίτερες ανάγκες και ανησυχίες των εξεταζομένων. Σήμερα η ΠΛΑΤΩΝ διαθέτει τέσσερα εργαστήρια, εκ των οποίων τρία βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και ένα στην περιοχή της Αττικής, όπου σύντομα θα ανοίξει και το δεύτερο.

Πλάτων

Εργαστήρια σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Το πρώτο διαγνωστικό εργαστήριο της ΠΛΑΤΩΝ ιδρύθηκε το 1996 στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη 14 και κατάφερε να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους εξεταζομένους, γεγονός που το κατέστησε την πρώτη επιλογή μέχρι και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή. Διαθέτει μικροβιολογικό-βιοπαθολογικό, απεικονιστικό, καρδιολογικό, καθώς και εξιδεικευμένο τμήμα μαστού. Το απεικονιστικό τμήμα πλαισιώνεται από ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, μαγνητικό τομογράφο, αξονικό τομογράφο, ορθοπαντογράφο, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ολοσωματική λιπομέτρηση, υπερηχογράφους και ψηφιακό μαστογράφο.

Πλάτων

Το δεύτερο εργαστήριο ιδρύθηκε στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς, στην οδό Κωσταντίνου Καραμανλή 64. Διαθέτει αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, ικανές να εξυπηρετήσουν μεγάλο αριθμό διαγνωστικών εξετάσεων, προσαρμοσμένες σε κάθε ανάγκη. Στο εργαστήριο λειτουργούν τα ίδια τμήματα με αυτά του πρώτου διαγνωστικού εργαστηρίου ΠΛΑΤΩΝ (εκτός μαγνητικού και αξονικού τομογράφου), ενώ λειτουργεί επίσης νευρολογικό και δερματολογικό τμήμα, στο οποίο πρόσφατα προστέθηκε προηγμένης τεχνολογίας μηχάνημα laser / Alexandrite.

Το τρίτο διαγνωστικό εργαστήριο της ΠΛΑΤΩΝ δημιουργήθηκε το 2017 στην περιοχή της Πυλαίας-Πανοράματος, στη λεωφόρο Τζων Κέννεντυ 37, σε νέες υπερσύγχρονες αυτόνομες εγκαταστάσεις. Διαθέτει όλα τα τμήματα του πρώτου διαγνωστικού εργαστηρίου της ΠΛΑΤΩΝ με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ επιπλέον φιλοξενεί γαστρεντερολογικό τμήμα, καθώς και εξειδικευμένο παιδοακτινολογικό τμήμα, στο οποίο παρέχεται η δυνατότητα εκτέλεσης διαγνωστικών εξετάσεων σε βρέφη, παιδιά και εφήβους. Το τμήμα πλαισιώνεται από ένα νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα χαμηλής ακτινοβολίας που διαθέτει ειδικά προγράμματα για μικρές ηλικίες.

Πλάτων

Η εταιρεία τον Ιούνιο του 2021 ίδρυσε το πρώτο της εργαστήριο στην Αττική στην περιοχή της Βουλιαγμένης, επί της οδού Άγιου Παντελεήμονος 9. Παράλληλα, προετοιμάζει την έναρξη ενός νέου διαγνωστικού εργαστηρίου στη Γλυφάδα. Στόχος της ανάπτυξης είναι και η εξυπηρέτηση εταιρικών συνεργασιών στην περιοχή της Αττικής. Το εργαστήριό της στην περιοχή διαθέτει μικροβιολογικό-βιοπαθολογικό τμήμα, υπερήχων και καρδιολογικό, ενώ βρίσκεται υπό ίδρυση ακτινολογικό τμήμα, ορθοπαντογράφος (πανοραμικές – κεφαλομετρικές), μέτρηση οστικής πυκνότητας και ψηφιακός μαστογράφος.

Προσαρμογή στις νέες ανάγκες

Η ΠΛΑΤΩΝ, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής, έχει δημιουργήσει ειδικά μοριακά τμήματα (RT-PCR) για τη νόσο Covid-19, τα οποία φέρουν πιστοποιημένο εξοπλισμό (CE, FDA κλπ) και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Σε όλα τα εργαστήρια διενεργούνται τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του SARS-CoV-2 (Rapid test), τεστ ανίχνευσης ολικών αντισωμάτων, IgM (ποσοτικός έλεγχος, ο οποίος ενδείκνυται για τρέχουσα ή για πολύ πρόσφατη λοίμωξη) και IgG (ποσοτικός έλεγχος, ο οποίος ενδείκνυται για εκείνους που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό ή έπειτα από εμβολιασμό).

Πλάτων

Η εταιρεία δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα των υπηρεσιών της και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Τα εργαστήρια της είναι πιστοποιημένα κατά ISO 9001 και εφαρμόζουν ελεγχόμενες διαδικασίες ποιότητας. Ταυτόχρονα πραγματοποιούν 32 εσωτερικούς ελέγχους ποιότητας και συμμετέχουν σε εξωτερικούς διεργαστηριακούς ελέγχους ποιότητας.

Κύριο μέλημα της εταιρείας είναι η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της, γεγονός που επιτυγχάνεται με τη αδιάλειπτη εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και τις επενδύσεις σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Τα εργαστήρια διαθέτουν έμπειρο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, με υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης. Κάθε μέλος του ενημερώνεται ενεργά για τις τρέχουσες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στον ιατρικό κλάδο, συμμετέχοντας σε εκπαιδεύσεις, συνέδρια και ημερίδες. Ως αποτέλεσμα διενεργούνται σύγχρονες ειδικές εξετάσεις (π.χ. πολυπαραμετρική προστάτη και μαστού, ταχεία μαγνητική μαστογραφία, μαγνητική καρδιάς, stress echo, μαγνητική τρακτογραφία, Perfusion, μελέτη ροής εγκεφαλονωτιαίου υγρού κλπ).

Πλάτων

Η εταιρεία ΠΛΑΤΩΝ συνεργάζεται και με μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων-οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, παρέχοντας με επιτυχία ολοκληρωμένες διαγνωστικές υπηρεσίες Β2Β.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο www.platonae.gr

 

Διαβάστε επίσης: ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΛΑΤΩΝ: 25 χρόνια δίπλα στον εξεταζόμενο

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

City ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
29.2 ° C
31.4 °
26.9 °
32 %
0.9kmh
0 %
Σα
29 °
Κυ
29 °
Δε
30 °
Τρ
26 °
Τε
19 °