Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους

Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους

Θέμα «Το όραμα κινητικότητας για τη Θεσσαλονίκη για την επόμενη δεκαετία»

Διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους, με θέμα «ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ» προκηρύσσει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής του στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015.
 
Στο πλαίσιο λειτουργίας της Μονάδας Σχεδιασμού Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η οποία λειτουργεί εντός του ΣΑΣΘ, διοργανώνεται ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων για θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
«Το ΣΑΣΘ θέλει με αυτή την πρωτοβουλία του να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους εφήβους να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες, να μάθουν για τα νέα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό, το τραμ και τη θαλάσσια συγκοινωνία, που αργά ή γρήγορα θα μπουν στην καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να μάθουμε τις νεότερες γενιές να χρησιμοποιούν όσο το δυνατό λιγότερο το ΙΧ αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους και να επιλέξουν έναν πιο υγιεινό και βιώσιμο τρόπο μετακίνησης. Μπορούμε να αυξήσουμε τη χρήση του ποδηλάτου και να δημιουργήσουμε μια κρίσιμη μάζα πολιτών, που θα επενδύσει το μέλλον της σε μια καλύτερη καθημερινότητα. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μια αφορμή για να ζητήσουμε περισσότερες αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και βελτίωση της πόλης που αγαπάμε. Παρεμβάσεις, όπως αυτές που προτείνονται και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για τη Μητροπολιτική Περιοχή Θεσσαλονίκης, το οποίο εκπόνησε το ΣΑΣΘ και είναι το πρώτο πανελλαδικά», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής.
Το ΣΒΑΚ είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΣΑΣΘ, στο ακόλουθο link: http://www.thita.gov.gr/sites/default/files/Project/Project/svak-thessaloniki-2014.pdf.
To σλόγκαν – μότο της καμπάνιας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015, που φέτος προάγει την πολυτροπικότητα, είναι: «Επιλέγω. Αλλάζω. Συνδυάζω» (choose.change.combine). Εστιάζει στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό. 
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό καλούνται να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους και τα καλλιτεχνικά τους χαρίσματα προκειμένου να ζωγραφίσουν πώς φαντάζονται την κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη με ορίζοντα δεκαετίας.
 
O Διαγωνισμός ξεκινάει την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 και λήγει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν το έργο τους διαστάσεων Α3 (297 x 420 mm) ή Α4 (210 x 297 mm), σε έντυπη μορφή στα γραφεία του ΣΑΣΘ Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65, Πυλαία, ΤΚ 55132 και το έργο θα πρέπει να έχει παραληφθεί από το ΣΑΣΘ το αργότερο έως την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα και ώρα 14:00μμ. Τα έργα που θα φτάσουν μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα αξιολογηθούν.
Το έργο θα πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο του δημιουργού, τόπος κατοικίας και στοιχεία επικοινωνίας δημιουργού ή κηδεμόνα (τηλέφωνο και email) και – προαιρετικά – από μια σύντομη περιγραφή ή τίτλο του έργου (έως 100 λέξεις). 
Με την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες αποδέχονται ταυτόχρονα την χρήση του έργου από το ΣΑΣΘ για λόγους προώθησης των δημοσίων συγκοινωνιών της πόλης.
Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν παιδιά και έφηβοι ηλικίας έως 18 ετών, ενώ ο κάθε συμμετέχοντας έχει δικαίωμα για αποστολή ενός μόνο έργου.
Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα διαγωνιστούν για τρία ισότιμα βραβεία ανάλογα με την ηλικία τους. Συνολικά θα δοθούν τα εξής βραβεία:
Ένα(1) βραβείο για παιδιά προσχολικής ηλικίας 1-5 ετών
Ένα(1) βραβείο για παιδιά σχολικής ηλικίας 6-12 ετών (μαθητές δημοτικού)
Ένα(1) βραβείο για παιδιά-εφήβους ηλικίας 13-18 ετών (μαθητές γυμνασίου-λυκείου)
Κριτήρια επιλογής των έργων που θα διακριθούν είναι η πρωτοτυπία και η αμεσότητα μετάδοσης του μηνύματος. 
Η κριτική επιτροπή αξιολόγησης των έργων και η τελική απόδοση των βραβείων θα ορισθεί από το ΣΑΣΘ.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει σε δημόσια εκδήλωση στην οποία θα μπορούν να παρευρεθούν όσοι από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν. Η μέρα και ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΣΑΣΘ. 
Καθένας από τους τρεις νικητές θα λάβει ως έπαθλο… ένα ΠΟΔΗΛΑΤΟ!! Συνολικά θα δοθούν τρία ποδήλατα, ένα για κάθε ηλικιακή κατηγορία. 
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΣΑΣΘ στο http://www.thita.gov.gr/ και στην επίσημη σελίδα του φορέα στο facebook https://www.facebook.com/sasth.thepta 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά στο 2310 483070 και ώρες 8:00-16:00.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως