Διακόπηκε για τις 30 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Διακόπηκε για τις 30 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Για τη Δευτέρα 30 Μαΐου διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
 
Στη σημερινή συνεδρίαση, με την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος Γιώργος Σταμπέλος, ένας εκ των οποίων χθες δήλωσε κώλυμα της συνηγόρου του και το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου υπερασπιστή, προσκόμισε δήλωση της εκπροσώπου του. Στη δήλωση η συνήγορος γνωστοποιεί στο δικαστήριο πως δεν έλαβε άδεια παράστασης της στη δίκη, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, και ότι η απόφαση του δικαστηρίου να διορίσει αυτεπαγγέλτως άλλον συνήγορο στον εντολέα της είναι άκυρη καθώς ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε κάτι τέτοιο. Ζήτησε δε, τη διακοπή της δίκης έως ότου λυθεί το θέμα ώστε να μπορεί να παρασταθεί για τον εντολέα της.
 
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως Έδρας και διέκοψε τη διαδικασία προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ο ένας εκ των διορισθέντων χθες συνηγόρων, ο οποίος δήλωσε πως αποδέχεται καταρχήν το διορισμό του αν και, όπως είπε ο κατηγορούμενος Σταμπέλος, του δήλωσε σε επικοινωνία που είχαν χθες πως δεν τον αποδέχεται καθώς έχει δικηγόρο.
 
Η Πολιτική Αγωγή σχολιάζοντας με γραπτή δήλωσή της την όλη κατάσταση με την στάση της Υπεράσπισης αναφέρεται σε «μεθοδεύσεις των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών για παρέλκυση της δίκης», ενώ αποδίδει «υποκριτικό χαρακτήρα» σε δηλώσεις τους περί «διακαούς επιθυμίας τους», για επιτάχυνση της δίκης. Πηγή: makthes.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως