Διαμαρτυρία Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου για τη δημιουργία καταυλισμού

Διαμαρτυρία Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου για τη δημιουργία καταυλισμού

Την έντονη διαμαρτυρία του στην επικείμενη δημιουργία καταυλισμού προσφύγων πλησίον των φυλακών Διαβατών, εκφράζει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας. 
 
“Παρόλο που η δημιουργία του νέου καταυλισμού προσφύγων πλησίον των διοικητικών ορίων του δήμου μας, απέχει από τον πολεοδομικό ιστό του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί η επικείμενη εγκατάσταση πραγματοποιείται χωρίς να λάβουμε καμία ενημέρωση. 
 
Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι μπορεί να μισθώνει ακίνητα από ιδιώτες και προκειμένου να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της, για άλλη μια φορά αγνοεί επιδεικτικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες της δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία έχει υποδεχτεί και τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων. Η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος πρέπει να δρομολογηθεί στη βάση της ισοκατανομής  σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και στη συνέχεια στους δήμους, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή απορρόφηση των προσφύγων με τρόπο που δεν θα διαταράσσει την καθημερινότητα και δεν θα δημιουργεί επιμέρους προβλήματα” τονίζει ο  Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας. 
 
Με δεδομένες τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, άμεσα απεστάλη πρόσκληση για την  πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στις 18.30 μ.μ., με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού σε ιδιωτικό χώρο στα διοικητικά όρια του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως