{ Τελευταία νέα }

Διανομείς Θεσσαλονίκης: Δύο ακόμη νεκροί ντελιβεράδες σε ώρα εργασίας


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Διανομείς Θεσσαλονίκης: Δύο ακόμη νεκροί ντελιβεράδες σε ώρα εργασίας«Η τραγωδία με τους διανομείς συνεχίζεται», αναφέρουν οι διανομείς Θεσσαλονίκης.

Τα δυστυχήματα συνέβησαν σε Καμίνια και Άργος και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο νέοι άνδρες, ένας 35χρονος κι ένας 31χρονος .
Οι διανομείς, καλούν σε μοτοπορεία στη Θεσσαλονίκη. Η διαμαρτυρία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 24/9, ημέρα γενικής απεργίας, στις 10.30 το πρωί, στη συμβολή της οδού Εγνατίας με την Αγ. Σοφίας
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση των διανομέων Θεσσαλονίκης:
 
Ακόμη 2 συνάδελφοι μας διανομείς Στις 16/9, ο 35χρονος διανομέας Θ. Π., που εργαζόταν σε καφέ στα Καμίνια στην προσπάθειά του να αποφύγει ηλικιωμένο, έχασε τον έλεγχο της μηχανής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Μάλιστα το συμβάν στα ΜΜΕ -για άλλη μια φορά- παρουσιάστηκε σαν τροχαίο δυστύχημα!
 
Στις 12/9 στο Άργος ο 31χρονος διανομέας Θ. Γ. Π, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετά από 10μηνη νοσηλεία. Στις 15/11/18 τραυματίστηκε όταν, ενώ οδηγούσε μηχανάκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που τον εγκατέλειψε.
 
Οι υπεύθυνοι των δολοφονιών, οι εργοδότες, επωφελούμενοι από τους δεκάδες αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί, παραβιάζουν ακόμη και τα πιο στοιχειώδη εργατικά μας δικαιώματα για να αυξήσουν τα κέρδη τους: Μη τήρηση μέτρων υγιεινής & ασφάλειας, ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, εντατικοποίηση και εξαντλητικά ωράρια, μη πληρωμή/κλοπή δώρων, νυχτερινών, αργιών μέχρι απειλές, ξυλοδαρμούς και απολύσεις όσων διεκδικούν.
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας το παράδειγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν νομοθετεί για να  προστατεύσει τους εργαζόμενος, καταθέτει στις 24/9 νομοσχέδιο, όπου χτυπάει τη ραχοκοκαλιά των εργατικών δικαιωμάτων: το δικαίωμα στην απεργία, την κατάργηση των ΣΣΕ, το φακέλωμα των Σωματείων, τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης εργασίας κ.α.
 
Ωστόσο μέσα από την οργάνωση και τη δράση μας, εμείς οι διανομείς, αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε! Με τους αγώνες  επιβάλλαμε να ψηφιστεί νόμος για την πληρωμή αποζημίωσης 15% για το μηχανάκι, Μέτρα Ατομικής Προστασίας κ.α, Με τους αγώνες μας θα επιβάλλουμε στους εργοδότες αρνούνται να τον εφαρμόσουν! 
 
Απαιτούμε:
 
-Εντατικούς ελέγχους και αυστηρές ποινές από ΕΦΚΑ και ΣΕΠΕ για ανασφάλιστη/υποασφαλισμένη εργασία, μη παροχή του 15%, των ΜΑΠ κτλ.
 
-Άμεση καταγραφή των πινακίδων δικύκλων των διανομέων στο  ΕΡΓΑΝΗ
 
-Να μη περάσει το κατάπτυστο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης
 
ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ