Διαψεύδει το Anadolou τη μετακίνηση τουρκικών στρατευμάτων προς τα ελληνικά σύνορα

Διαψεύδει το Anadolou τη μετακίνηση τουρκικών στρατευμάτων προς τα ελληνικά σύνορα

Σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων η μετακίνηση ήταν προγραμματισμένη δραστηριότητα στρατευμάτων στην Μαλάτια.
 
Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ειδήσεις που φέρουν τουρκικά στρατεύματα να μετακινούνται προς τα σύνορα με την Ελλάδα, σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η μετακίνηση ήταν προγραμματισμένη δραστηριότητα στρατευμάτων στην Μαλάτια.
 
Νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου, τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι τουρκικές Ένοπλες μεταφέρουν τανκς στα σύνορα με την Ελλάδα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες περίπου 2 κομβόι φορτηγών ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μεταφέροντας 40 τανκ με τελικό προορισμό την Αδριανούπολη. Τα τανκ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επρόκειτο να μεταφερθούν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας με τρένο στην Αδριανούπολη.
 
Να σημειωθεί ότι αξιωματικοί σε επιτελικές θέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξηγούσαν στο Open TV, ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις «περισσότερο εξυπηρετούν την ανάγκη μιας επικοινωνιακής καταιγίδας της Τουρκίας, δηλαδή την ανάγκη δημιουργίας κλίματος. Αυτό συνέβη ενδεχομένως για να ισοφαριστεί η άφιξη των Γάλλων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και δεν συνιστούν ποιοτική αναβάθμιση που μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς στην περιοχή της Θράκης». 
 
Πηγή ethnos.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως