Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών 2022

(γκέι – λεσβιακό – ασύμμετρο – ποικιλόμορφο)

Tο 24ο ΛΟΑΤΚΙ+ διαγωνιστικό «Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών» (γκέι – λεσβιακό – ασύμμετρο – ποικιλόμορφο) 2022, θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως 9 Οκτωβρίου 2022 (Τετάρτη ως Κυριακή), στην αίθουσα προβολών Τζον Κασσαβέτης, στην Αποθήκη 1, στο Λιμάνι (Θεσσαλονίκη). Οι προβολές θα γίνονται στις 6:00μμ (εκτός Τετάρτης και Πέμπτης), καθώς και στις 7.45 μμ και 9.30 μμ.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την εθελοντική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο». Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιχορηγεί το φεστιβάλ, ενώ το στηρίζουν: το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ανελλιπώς από το 1999), το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης / Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, Η Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα, η Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης / το Γαλλικό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Xορηγοί επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», το περιοδικό Antivirus, το περιοδικό Τ-ΖΙΝΕ, η Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης και η Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων.

28 ταινίες

Θα προβληθούν 28 ταινίες: 9 μεγάλου μήκους και 19 μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Οι ξένες ταινίες θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους, οι ελληνικές θα έχουν αγγλικούς υπότιτλους. Οι προβολές θα πλαισιωθούν από συζήτηση με προσκαλεσμένες/-ους σκηνοθέτες. Μια συζήτηση για τον ιό HIV και το AIDS θα προσφέρουν οι Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων.

Θα απονεμηθούν βραβεία κοινού στην καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους και στην καλύτερη ταινία μικρού μήκους.  Επίσης, στο φουαγέ / προθάλαμο των αιθουσών προβολής, θα πραγματοποιηθεί η εικαστική έκθεση του ζωγράφου Ανδρέα Παύλου, της φωτογράφου Φαίδρας Λεφάκη και έκθεση αφίσας διεθνών ΛΟΑΤΚΙ φεστιβάλ.

  • Το κοινό θα δει, θα συζητήσει και θα ψηφίσει για τι ταινίες, όπως αυτές παρατίθενται στο αναλυτικό Πρόγραμμα το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και να δείτε εδώ


► Info

24ο ΛΟΑΤΚΙ+ διαγωνιστικό «Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών» 2022
(γκέι – λεσβιακό – ασύμμετρο – ποικιλόμορφο) 2022
5 ως 9 Οκτωβρίου 2022 (Τετάρτη ως Κυριακή),
αίθουσα προβολών Τζον Κασσαβέτης,
στην Αποθήκη 1, στο Λιμάνι (Θεσσαλονίκη).

Εισιτήριο  5 ευρώ. (Πέμπτη, 6.10.2022, ένα εισιτήριο θα ισχύει για δύο άτομα).
Προτείνεται η ηλεκτρονική προαγορά εισιτηρίου, και ως 5 λεπτά πριν την προβολή, μέσω του ιστότοπου: https:// filmfreeway.com/lgbtq-iff/tickets.

Στο ταμείο δεν είναι δυνατή η χρήση POS.
Θα τηρηθούν τα μέτρα υγείας που προβλέπει η πολιτεία.
Διοργάνωση: Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο, ΜΚΟ
mob.: +306999249000, +306999249614
e-mail: sympraxigender@gmail.com,
https//gladfest.eu