Site icon Cityportal.gr

Διεθνής διάκριση για τον Αχιλλέα Χήρα και τον «φλεγόμενο διαδηλωτή»

η φωτογραφία με τον διαδηλωτή

Με διεθνή διάκριση τιμήθηκε ο φωτογράφος Αχιλλέας Χήρας, ο οποίος κέρδισε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία Editorial/General News στον διαγωνισμό «Tokyo International Foto Awards» για την φωτογραφία του με τίτλο «Φλεγόμενος Διαδηλωτής/ Flamming Protester».

Η βραβευμένη φωτογραφία απεικονίζει έναν διαδηλωτή ξαπλωμένο στο πάτωμα, με το πόδι του τυλιγμένο στις φλόγες, από πάνω του δύο αστυνομικούς και δίπλα ένας αστυνομικός ακόμα, ο οποίος επίσης έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Τραβήχτηκε τον Απρίλη του 2021 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα έξω από το ΑΠΘ, απέναντι από την ΔΕΘ. Η πορεία, κατά την οποία έλαβε χώρα το συμβάν, πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου, στο πλαίσιο των εντόνων διαμαρτυριών απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που επέτρεπε την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Στη λήξη της πορείας άρχισαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε από μια μολότοφ μπροστά στην πλατεία Σιντριβανίου με αποτέλεσμα το πόδι του να τυλιχθεί στις φλόγες. Ταυτόχρονα η αστυνομία επιχειρούσε να συλλάβει τον διαδηλωτή.

Ο Αχιλλέας Χήρας βρισκόταν μπροστά στο συμβάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί αναβάλλεται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Exit mobile version