Γιωργος Γιαννόπουλος

Δίκη Γιαννόπουλου: «Yπήρξε επιχείρηση απόσπασης οίκτου από τον κατηγορούμενο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Για προσπάθεια «απόσπασης οίκτου» από την πλευρά του κατηγορουμένου στη δίκη του ντράμερ Γιώργου Γιαννόπουλου, έκανε λόγο ο δικηγόρος και διδάκτωρ Εγκληματολογίας και συνήγορος πολιτικής αγωγής ενός εκ των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

«Με ανορθόδοξο τρόπο ξεκίνησε η δίκη του ντράμερ» σχολίασε στην ΕΡΤ ο κ. Παπαϊωάννου, o οποίος επέκρινε στην στάση του κατηγορουμένου να αποσπάσει τον οίκτο από τους δικαστές.

Μιλώντας για την πολύκροτη υπόθεση ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι «υπήρξε επιχείρηση απόσπασης οίκτου από την πλευρά του κατηγορουμένου που εμφανίστηκε με μια περιβολή που δεν ήταν αρμόζουσα για δικαστήριο. Ήταν μια απόπειρα απόσπασης οίκτου αφενός και αφετέρου όταν το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά ο ίδιος επέχαιρε».

Σχολιάζοντας στην στάση του κατηγορούμενου και τα αδικήματα για τα οποία διώκεται από την ελληνική δικαιοσύνη τόνισε ότι «είναι ένας τύπος δραστών ο οποίος βασίζεται στη διαστροφή της πραγματικότητας, στην απόσπαση της εμπιστοσύνης, στην “περιποίηση της αλήθειας” ώστε να επιτύχει τον σκοπό του».

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαϊώαννου η δίκη έχει διακοπεί για 5 Ιουλίου. Έχει ξεκινήσει με τη συγκλονιστική, πεντάωρη κατάθεση της μητέρας της ανήλικής, η οποία δήλωσε ότι «βιάστηκε η ψυχή του παιδιού μου».

«Πρόκειται για μια οικογένεια συγκροτημένη. Οι δύο γονείς παρότι μένουν ξεχωριστά είχαν και έχουν πολύ καλή σχέση με το παιδί τους. Προσέφυγαν στην επιστήμη και στήριξαν το παιδί τους με ειδικούς επιστήμονες. Παροτρύνουν γονείς και παιδιά που έχουν έλθει σε αντίστοιχη θέση να το κάνουν», πρόσθεσε.

Διαβάστε σχετικά:

Δίκη Γιαννόπουλου – Μητέρα θύματος: «Bιάστηκε η ψυχή της – βλέπει ψυχολόγο εδώ και χρόνια»

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως