Δίκτυο Αλληλοβοήθειας από την Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου

Δίκτυο Αλληλοβοήθειας από την Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου

«Κάνε στους άλλους ό,τι θα ήθελες να κάνουν εκείνοι σε σένα υπό τις ίδιες περιστάσεις»
     Πιοτρ Κροπότκιν

Η αλληλεγγύη διαδραματίζει ίσως τον πιο σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας και αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους της Πρωτοβουλίας μας. Με οδηγό τις συμβουλές πρόληψης, για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού, δημιουργήσαμε ένα “Δίκτυο Αλληλοβοήθειας”, το οποίο επιθυμούμε να επεκταθεί σε όλη την πόλη.

Μέσα στις δυστοπικές συνθήκες που ζούμε, είναι απαραίτητο να δράσουμε συλλογικά και να οργανωθούμε τοπικά στις Γειτονιές μας. Δε θα αφήσουμε τον φόβο και την απομόνωση να κυριαρχήσουν στις ζωές μας. Η πανδημία είναι μία ευκαιρία να εργαστούμε για την προστασία και την αμοιβαία φροντίδα των ανθρώπων που ζουν δίπλα μας.

Πώς μπορούμε να οργανωθούμε;
Αρχικά, αναρτούμε πίνακες πληροφοριών στην είσοδο της πολυκατοικίας μας και δημιουργούμε γκρουπ ομαδικής συνομιλίας, μέσω εφαρμογών όπως Telegram, Signal, Viber, WhatsApp, Messenger. Έτσι, μπορούμε να εντοπίσουμε τους ανθρώπους που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους (πχ ευπαθείς ομάδες) και χρειάζονται υποστήριξη για βασικές καθημερινές ανάγκες. Τους υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι μόνοι/ες και ότι μπορούν να βασιστούν στη βοήθειά μας.  

Μέσα από το Δίκτυο μπορούμε να βοηθήσουμε στα παρακάτω:
Αγορά τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Φροντίδα κατοικίδιων.
Ηλεκτρονικές πληρωμές (π.χ. λογαριασμοί).
Ιδέες για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας.
Αποστολή γραμμάτων.
Ανταλλαγή βιβλίων.
Ενημέρωση σχετικά με δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης.

Μπορούμε να μιλάμε όλοι και όλες μαζί στο Viber. Στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook (κάνε κλικ εδώ) ή ένα email στο geitonia.svolou@gmail.com, για να σας εντάξουμε στην ομαδική συνομιλία μας.

Στο γκρουπ στο Facebook: Γειτονιά Αλ.Σβώλου: Ομάδα Αλληλοβοήθειας Covid-19, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν στην πανδημία, και τα νέα της περιοχής μας.

Μπορούμε να εκτυπώσουμε αυτή την αφίσα, να γράψουμε το τηλέφωνό μας και να την τοιχοκολλησουμε στις πολυκατοικίες και στη Γειτονιά μας (π.χ. σε φαρμακεία, super market κλπ).

Να μην μείνει κανένας μόνος/μόνη μέσα στην πανδημία:

Στηρίζουμε, Φροντίζουμε, Δημιουργούμε Σχέσεις

Πρωτοβουλία Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως