Δημήτρης Αντωνίου: Το ‘’σύστημα’’ και η πλατφόρμα δεν έβλεπαν ούτε το αναπνευστικό μου πρόβλημα, ούτε την 90% αναπηρία μου

Ο συγγραφέας Δημήτρης Αντωνίου, με μία ανάρτησή του στο Facebook,  μίλησε για τις παρενέργειες που αισθάνθηκε μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς ο ίδιος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

Μάλιστα ο κ. Αντωνία δηλώνει πως το “σύστημα” και η πλατφόρμα εμβολιασμού δεν έβλεπαν ούτε τα αναπνευστικά του προβλήματα (ομάδα υψηλού κινδύνου), ούτε την 90% αναπηρία του (ομάδα αυξημένου κινδύνου).

Η ανάρτηση στο Facebook

“Αυτό που θα θυμάμαι καλύτερα μετά από λίγο καιρό για τη χθεσινή βραδιά δεν νομίζω ότι θα είναι οι παρενέργειες της πρώτης δόσης του AstraZeneca, αλλά η απίστευτα στοργική συμπεριφορά της σκυλίτσας μας της Ζωής

Στον ενάμιση χρόνο της ζωής της ήταν η πρώτη φορά που ένιωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και αφού πρώτα βάλθηκε να το ανακαλύψει, μετά έκανα ότι μπορούσε για να το διορθώσει. Αρχικά παραξενεύτηκε που πήγα κρεβάτι από νωρίς και στη συνέχεια δεν μπορούσε να καταλάβει τι στο καλό με είχε πιάσει και έτρεμα. Έκανε γύρω γύρω από το κρεβάτι μου προφανώς αναστατωμένη, ξάπλωνε από κάτω, μετά σηκωνόταν στα δύο πόδια για να δει τι κάνω και όσο σιγουρευόταν ότι δεν ήμουν καλά, όλο κάτι έψαχνε για να με κάνει να νιώσω καλύτερα. Έφερε μέχρι και το αγαπημένο της μπαλάκι και μου το άφησε πάνω στο κρεβάτι, το ίδιο μπαλάκι που αν κάνεις κίνηση να της το πάρεις, γίνεται σίφουνας και δεν το βρίσκεις ποτέ. Αλλά όχι χθες το βράδυ. Χθες έμοιαζε ότι θα έκανε τα πάντα για να νιώσω καλύτερα.

Ακόμη και όταν η Βίκυ την προσκάλεσε για να παίξουν, μήπως και ξεχαστεί, αντί να κυριαρχήσει η υπερένταση της χαρά του παιχνιδιού, έμοιαζε ανήσυχη και κάθε λίγα δευτερόλεπτα γυρνούσε προς το δωμάτιο μου και κοιτούσε να δει τι κάνω και πως είμαι. Χθες δεν την ένοιαζε ούτε το φαγητό, ούτε το παιχνίδι, αλλά ο φίλος της ο Δημήτρης. Μπορεί να έχουμε δει αυτή την τρυφερότητα σε ταινίες και να την έχουμε σε ακούσει σε ιστορίες, αλλά είναι πολύ διαφορετικά όταν την ζεις. Πολλοί από εσάς που έχετε/είχατε τετράποδο φιλαράκο, πολύ πιθανόν να έχετε γίνει αποδέχτης αυτή της αγνής και γλυκιάς τρυφερότητας και να καταλαβαίνετε απολύτως τι εννοώ. Χθες το βράδυ λοιπόν ήταν η σειρά μου να την γνωρίσω και εγώ 🙂

ΥΓ : Χθες έκανα την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca με την ηλικιακή ομάδα των άνω των 30. Προτεραιότητα λόγω των προβλημάτων υγείας μου δεν υπήρξε πουθενά, ή μάλλον υπήρξε, μονάχα στην τηλεόραση.

Το ‘’σύστημα’’ και η πλατφόρμα δεν έβλεπαν ούτε τα αναπνευστικά μου πρόβλημα (ομάδα υψηλού κινδύνου), ούτε την 90% αναπηρία μου (ομάδα αυξημένου κινδύνου). Έπρεπε ο γιατρός μου να στείλει αίτηση-βεβαίωση, κάτι που εγκρίθηκε προχτές, μετά από βδομάδες, για να μου πουν ότι μετά την έγκριση θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον άλλες 14 μέρες (για γραφειοκρατικούς λόγους) για να μπορέσω να μπω να κλείσω ραντεβού για Pfizer ή Moderna, τα εμβόλια που συστήνουν οι γιατροί για τις ευπαθείς ομάδες.

Αλλά και η ημερομηνία που θα μου δώσουν όταν καταφέρω να κλείσω ραντεβού θα είναι 1-1,5 μήνα μετά. Και όλα αυτά για την πρώτη δόση. Αυτή λοιπόν ήταν η προτεραιότητα που έχουν άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, που τυχαίνει το σύστημα να μην τους βρήκε γιατί δεν παίρναμε συστηματικά φάρμακα και δεν είμασταν γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Και όλα αυτά ενώ και ο τελευταίος πολιτικός έχει εμβολιαστεί εδώ και μήνες. Γι’ αυτό τους χαρίζω την προτεραιότητα και εμβολιάζομαι με AstraZeneca. Τα υπόλοιπα τους τα φυλάω για το μέλλον. Τώρα έχω σημαντικότερα μάχες να δώσω και δεν τους αξίζει ούτε λέξη παραπάνω

ΥΓ2 : Σήμερα είμαι καλύτερα. Λογικά η πρώτη βραδιά ήταν η δύσκολη. Σηκώθηκα όμως με περισσότερη όρεξη για ζωή. (και όρεξη για γράψιμο. Η κάψα του πυρετού μου έφερε έμπνευση)

Καλημέρα !”