Δήμος Δέλτα: «Γιατί να ψηφίσω Γιάννη Ιωαννίδη» - Τι απαντά ο ίδιος

Γράφει ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης

Εν αρχή ην τα Έργα

Για ένα εν ενεργεία δήμαρχο, περίπτωση στην οποία συγκαταλέγομαι κι εγώ, το πρώτο βάθρο πάνω στο οποίο πατάει η απάντηση μου στο ερώτημα σας, είναι τα έργα που κάναμε, δρομολογήσαμε ή μελετήσαμε, σε συνεργασία με τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες και τις υπάρχουσες δυνατότητες τους, στη συγκεκριμένη συγκυρία (εκλογικός νόμος- πανδημία-ενεργειακή κρίση – πόλεμος στην Ουκρανία).

Ένας πολύ συνοπτικός και εν τάχει απολογισμός, συμπυκνώνεται στη φράση «μιλάμε με έργα». Ενδεικτικά αναφέρω το εμβληματικό έργο «Πόσιμο νερό στον Αξιό» (Κύμινα-Μάλγαρα), το οποίο εκτελέσαμε σε όλες του τις φάσεις μέσα σε μία θητεία και παραδίδεται τέλος του 2023. Για να καταδείξω την αποφασιστικότητα μου, έθεσα υπό αίρεση την κάθοδο μου σε αυτές τις εκλογές και συνέδεσα την υποψηφιότητα μου με την ολοκλήρωση του έργου. Παραδίδουμε έργο δεκάδων εκατομμυρίων, που μπορεί να διαπιστώσει κάθε πολίτης είτε διαβάζοντας τον δημόσιο απολογισμό στο δημοτικό συμβούλιο, είτε το προεκλογικό φυλλάδιο μας όπου καταγράφεται με νούμερα, αναλυτικά και συγκεκριμένα.

Το Σχέδιο και η Προοπτική που δίνουμε στον τόπο και τους ανθρώπους του

Η στάση μας σε τοπικά θέματα αλλά και ευρύτερα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, κυρίως όμως στα ζητήματα αντιμετώπισης της υποβάθμισης στη δυτική πλευρά της πόλης, η μάχη για αναπτυξιακές επιλογές πράσινης βιώσιμης ανάπτυξης στον ευρύτερο δυτικό τόξο, ήταν διαρκής.

Μερικά ενδεικτικά και πάλι παραδείγματα είναι οι παρεμβάσεις διεκδίκησης στα θέματα λειτουργίας μέσου σταθερής τροχιάς στα δυτικά με συμπερίληψη και του ΔΙ.ΠΑ.Ε., ταχείας υλοποίησης του σχεδίου ορθολογικής λειτουργίας της άτυπης βιομηχανικής περιοχής Καλοχωρίου ως οργανωμένο Επιχειρηματικό Πάρκο, δημιουργίας διαμετακομιστικού κέντρου εμπορίου και logistic στο στρατόπεδο Γκόνου, επέκτασης δυτικού παράκτιου μετώπου ως τα όρια του νομού.

Φυσικά, δεν υποστέλλουμε, μαζί με τους δημάρχους της δυτικής πλευράς, επιστήμονες φορείς, την ανάγκη μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στα δυτικά, επιλογή δίκαιης ισότιμης ανάπτυξης αλλά και ενίσχυσης του κέντρου της πόλης με πράσινο, που τόσο της λείπει.

Παράλληλα με συστηματική προσπάθεια αποτρέψαμε την κατασκευή αποτεφρωτηρίου υγειονομικών αποβλήτων δίπλα στον οικισμό της Σίνδου και συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στη δημιουργία από άλλη εταιρία αντίστοιχου εργοστασίου στο εσωτερικό της ΒΙ.ΠΕ.Θ., ενώ μαζί με φοιτητές και φορείς σταματήσαμε τη μετεγκατάσταση ή κατάργηση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ. Ενώ διαμορφώσαμε το πλαίσιο διασύνδεσης και ανάπτυξης συνεργατικών πρωτοβουλιών του δήμου, με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, υπογράφοντας μνημόνια συνεργασίας με το ΑΠΘ, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής.

Εμβαθύνουμε προωθητικές συνεργασίες με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια για ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο των υγροτοπικών συστημάτων και ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής που ανήκει στα όρια του δήμου μας.

Η μεγαλύτερη γνώση και η πολύτιμη εμπειρία που αποκτήσαμε στα 4 αυτά χρόνια, μέσα σε μια πολλαπλά ιδιόμορφη συγκυρία και η δυνατότητα να αξιοποιηθεί προς όφελος του τόπου.

Η δυνατότητα να ασκήσω διοίκηση με το πρόγραμμα, την ομάδα και τα στελέχη της επιλογής μου, κάτι που δεν μπόρεσα να κάνω την τετραετία που παρήλθε. Διότι αν και είναι συστατικό της αντίληψής μου η συνεργασία με όλους προς όφελος του τόπου, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι συνεργασίες είχαν το ειδικό χαρακτηριστικό, ότι ήταν «αναγκαστικές» ελέω απλής αναλογικής, διότι προέκυψαν από την ανάγκη να καλύψω τουλάχιστον 14 θέσεις διοίκησης, με 7 εκλεγμένους συμβούλους, σε ένα δημοτικό συμβούλιο 33 μελών.

Δηλαδή κυριαρχούσε η ανάγκη να υπάρχει πλειοψηφία στο συμβούλιο, που στηρίζει και προχωράει τα θέματα και η παράλληλη προτεραιότητα να παραχθεί έργο με κάθε τρόπο. Άλλωστε γι’ αυτό τον λόγο ενώσαμε δυνάμεις, γνώσεις, γενιές, προσπάθειες και ελπίδες και αυτός ήταν ο λόγος που μας επέλεξαν οι πολίτες. Έκανα, παρά τις αντιξοότητες, κάθε δυνατή προσπάθεια να δικαιώσω αυτήν την επένδυση ελπίδας που έκαναν οι πολίτες, ψηφίζοντας μας.

Από τις συνεργασίες που προέκυψαν, άλλες ναυάγησαν στη διαδρομή, κι άλλες ενδυναμώθηκαν ανοίγοντας προοπτικές. Ενώ σε «ειδικές περιπτώσεις» κάποια πρόσωπα ανέδειξαν τις ιδιοτέλειες τους, αυτονομήθηκαν θεσμικά και πολιτικά, τους γνωρίζει όλη η κοινωνία, διατηρούν ακόμα θέσεις ευθύνης, ερήμην της βούλησης του δημάρχου που τους πρότεινε για τη θέση στην οποία συνεχίζουν να βρίσκονται, ενώ τους έχω καλέσει δημόσια και επανειλημμένα να παραιτηθούν. Χωρίς λοιπόν να έχουν επιλεγεί από την κοινωνία, αξιοποιώντας την ειδική συνθήκη αυτής της τετραετίας που διαμόρφωσε ο εκλογικός νόμος, διατηρούν, θέσεις, ρόλους και μισθούς, που δεν τους ανήκουν, μη παραιτούμενοι, συνεχίζουν να διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, πολιτικές.

Εκτιμώ ότι η τοπική κοινωνία που γνωρίζει πρόσωπα και λειτουργίες, οι πολίτες του δήμου μας θα αξιολογήσουν αυτή την απαράδεκτη πρακτική που συνεχίζουν να αναπτύσσουν

Η ανανεωμένη δυναμική της ομάδας των υποψηφίων

Η ομάδα των 173 υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων που απαρτίζουν τον συνδυασμό αποτελείται από άξιους και ικανούς ανθρώπους, που δοκιμάστηκαν στα δύσκολα και άντεξαν. Διαθέτουμε την ποιοτικότερη σύνθεση από κάθε πλευρά, με περισσότερη γνώση και μεγαλύτερη εμπειρία, στρατηγικό σχέδιο για το Δήμο μας, πρόγραμμα με σαφείς προτεραιότητες και βήματα. Προπαντός όμως ανιδιοτέλεια, πολιτικό ήθος, μαχητικό πνεύμα, δημιουργική διάθεση, ρεαλιστικό όραμα, θέληση να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο για τους ανθρώπους.
Τελευταίο και κρισιμότερο, είναι το βασικό συγκριτικό πολιτικό δίλημμα που βρίσκεται πίσω από όλα τα παραπάνω που σας περιέγραψα.
Η μάχη αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Δέλτα, δεν είναι απλά για το ποιος/α θα είναι αύριο δήμαρχος, αλλά για κάτι, ακόμα πιο σημαντικό για το μέλλον του τόπου:

Αν οι παλιές νοοτροπίες, οι αναχρονιστικές πρακτικές (που τις διαπιστώσαμε σε όλη τη διαδρομή μας και αναδεικνύονται διαρκώς και μέσα στην προεκλογική περίοδο), και οι πιο επιφανείς εκπρόσωποι ξεπερασμένων αντιλήψεων, «κρυμμένοι» πίσω από άλλους, θα επανέλθουν ισχυρότεροι στη διοίκηση του δήμου για να επαναφέρουν καταδικασμένες συμπεριφορές και αποτελέσματα, ότι πιο παλιό κουβαλάνε και που το ζήσαμε, ή
θα δοθεί η δυνατότητα στη Νέα Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική ”Μπροστά Μαζί” – Συμμαχία Έργου, Εντιμότητας & Προοπτικής που οικοδομήσαμε με κόπο και προσπάθεια και με τη συμβολή όλων, να συνεχίσει αυτό που αρχίσαμε μαζί.

Να προχωρήσουμε Μπροστά Μαζί, χωρίς εμπόδια στην πορεία μας. Ώστε η νέα γενιά πολιτών του δήμου μας να οδηγήσει την πρόοδο, να διαμορφώσει την καλύτερη προοπτική, να δημιουργήσει το δήμο που μας αξίζει.

Γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Για όλα αυτά πιστεύω να είμαστε η συνειδητή επιλογή των πολιτών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η αρχή που κάναμε, χρειάζεται συνέχεια, για να ολοκληρώσουμε μαζί αυτό που ξεκινήσαμε μαζί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΤΑ


Θεσσαλονίκη 21 Σεπτεμβρίου 2023                              #Δήμος_Δέλτα


  • Αναρωτιέσαι τι να κάνεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο ή τις επόμενες μέρες;  Ενημερωθείτε για τα πάντα! ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις (συναυλίες, παραστάσεις αλλά και χρήσιμες πληροφορίες και όλα τα ΔΩΡΕΑΝ event που γίνονται στην πόλη θα τα βρείτε στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του cityportal.gr

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως